Tai ji patvirtino penktadienį konferencijoje 15min.lt studijoje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį patenkino prokuratūros prašymą ir ją trims mėnesiams nušalino nuo pareigų. Įtariamajai skirtas namų areštas, taip pat uždrausta bendrauti su tam tikrais asmenimis.

Prieš tai J. Bikulčienę teismas buvo leidęs suimti dviem savaitėms. Į laisvę ji paleista ketvirtadienį.

Nacionalinio kraujo centro vadovė įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu ir veikimu bendrininkų grupėje, organizuojant ir padedant stambiu mastu imtis komercinės ir profesinės veiklos, neturint specialios Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos išduotos licencijos tai daryti.

J. Bikulčienė įtariama siekusi padėti vienai privačiai bendrovei monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą ir kraujo preparatų tiekimą Lietuvoje. Ji kaltinimus neigia.

SAM nutrauks tyrimą dėl pažeidimų Kraujo centre

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė Šriubėnė patvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) šiandien gavo Nacionalinio kraujo centro vadovės J. Bikulčienės prašymą atleisti iš darbo jai pačiai prašant. Šis prašymas bus patenkintas artimiausiu metu. Gal tai pavyks padaryti net šiandien.

„Tai reiškia, kad SAM turės nutraukti savo pradėtą tyrimą dėl darbo drausmės pažeidimų pavaldžioje įstaigoje, nes nebelieka tyrimo objekto – darbuotojo, kurio galimas piktnaudžiavimas buvo tiriamas. Tačiau teisėsaugos institucijos ir toliau aiškinsis susiklosčiusią situaciją Kraujo centre, o SAM bendradarbiaus ir padės tyrimui, kuo tik galės“, – teigė L. Bušinskaitė Šriubėnė.

Pasak jos, SAM ieškos naujo vadovo šiai institucijai – kaip ir įprasta tokiais atvejais, bus skelbiamas konkursas eiti šioms pareigoms. Iki kol paaiškės, kas juo taps, Nacionaliniam kraujo centrui vadovaus laikinas vadovas.