Penktadienį krepšininkas su advokatu atvyko į policiją ir pateikė pareiškimą, prašydami S. Jasaitį pripažinti nukentėjusiuoju po gautų grasinimų. Įtariamuoju krepšininkas prašo pripažinti esą O. Pikul-Jasaitienei artimą žmogų.

Pareiškime policijai teigiama, kad S. Jasaitis sulaukė grasinančio pobūdžio telefono skambučio, kurio turinį papasakojo policijai, todėl buvo iškviestas į apklausą. O dar šiai apklausai nesibaigus iš O. Pikul-Jasaitienės sulaukė SMS žinutės, kurioje ši esą priekaištauja dėl bendravimo su policija.

Po apklausos policijoje S. Jasaitis apie grasinančio pobūdžio pokalbį su nepažįstamuoju vyru nebuvo linkęs kalbėti, tačiau prisipažino, kad skambinęs asmuo „nieko gero nepasakė“. Kas tas vyras, krepšininkas nesakė, tačiau patikino, kad „dabar jau žino, kas jis toks“, tuo metu jam atstovaujantis advokatas Albertas Bandžius sakė, jog S. Jasaičiui skambino vyras, vardu Vaidas.

„Jeigu turite galimybę, pažiūrėkite O. Pikul nuotrauką jos profilyje socialiniame tinkle ir pamatysite to asmens pavardę“, – sakė A. Bandžius.

Anot advokato, O Pikul-Jasaitienė savo paskyroje feisbuke yra paskelbusi įrašą, kuriame nusifotografavo su didele puokšte gėlių, o ją esą įteikė būtent Vaidas.

S. Jasaitis balandžio 8 d., apie 12 val., išvažiavęs po konflikto su O. Pikul namuose sulaukė skambučio, kurio turinys iš pradžių išgąsdino, nes jame buvo kalbama kažkas panašaus, kad, ką tu čia krepšininke veiki, kokią informaciją renki, nori aš tave apkirpsiu ar nukirpsiu garbanas ir panašiai, – kalbėjo advokatas. – Žinote, nėra malonu, kai sulauki skambučio iš asmens, su kuriuo iki tol nebuvo bendrauta, todėl parašėme pareiškimą policijai“.

Jo teigimu, policijos prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų susidoroti (BK 145 str.), ar tyrimas bus pradėtas, dar neaišku.

A. Bandžius sako, kad kartu su S. Jasaičiu bandė išsiaiškinti, kas šiam grasino ir iš socialiniuose tinkluose esančios informacijos sužinojo, jog krepšininkui skambino „asmuo, kuris jau ilgą laiko tarpą yra, matyt, artimuose santykiuose su ponia Oksana“.

Paklaustas, ką reiškia „artimuose santykiuose“, advokatas sakė: „Artimuose santykiuose, na, tarkime po nuotrauka su didele puokšte gėlių viena draugė paklausė, ar čia nuo mylimo vyro, ji atsakė, taip, nuo mylimo vyro – tai buvo vasario ar kovo mėnesį, kai S. Jasaičiui buvo taikyti apribojimai ir jis jokių gėlių net nedalino. Ir dar kai kurie palinkėjimai, pasveikinimai, širdelės – jeigu nėra artimų santykių, vargu, ar tai yra siuntinėjama.“

„Mes neteigiame, kad jis yra meilužis, mes jį pavadiname draugu ir turime pagrindo manyti, kad būtent šis asmuo skambino“, – kalbėjo A. Bandžius.

Advokatas neabejoja, kad O. Pikul-Jasaitienė žinojo apie skambutį S. Jasaičiui: „Net neabejoju, nes viskas įvyko po konflikto, kai jis išvažiavo iš namų, buvo praėjusios vos kelios minutės. Ir kai žmogus pirmaisiais žodžiais gąsdina arba išsako teiginius, kurie žmogų verčia sunerimti, kalbėdamas apie kažkokios informacijos rinkimą, matyt, taip ir buvo.“

Jis pabrėžė, kad po šio skambučio S. Jasaitis jautėsi lyg nesavas.

„Na, tokių žodžių kaip susidoroti ar nužudyti nebuvo, bet jis sakė, ką čia darai, krepšininke, aš tave apkirpsiu, slengiškai perkeltine prasme buvo bandymas įbauginti, kad nesielgtų taip, o vieninteliai veiksmai buvo tie, kad balandžio 5 d. suėjo terminas apskundimui nutraukti ikiteisminį tyrimą, ir kaip tik 8 d. buvo pirmoji diena po nutarimo įsiteisėjimo ir jis ramiai galėjo atvažiuoti į savo namus, – sakė advokatas. – Ir jis atvažiavo į savo namus, aišku, negalėjo įeiti, nes buvo spynos šerdelė pakeista, o atidarius duris ponia pradėjo reikšti nepasitenkinimą, kad jis atvažiavo į namus ir trukdo ramybę, nors jis atvyko susitikti su mylimu sūnumi.“

A. Bandžiaus teigimu, S. Jasaitis nesijaučia saugus, todėl kreipėsi į policiją, pareigūnai jau atliko antrąją apklausą.

„Tai buvo vienintelis skambutis, po to Simas pats skambino pasitikslinti, kas yra ir kokiu pagrindu jam skambino, tai žmogus kvietė nuolat susitikti, bet, žinote, susitikti su žmogumi, kurio tu nepažįsti, kuris tave telefoninio pokalbio pirmaisiais žodžiais vos ne kaip ir gąsdino, tai kaip ir noro nėra, – teigė teisininkas. – S. Jasaitis nori jaustis saugiai. Kita vertus, jeigu to žmogaus buvo noras įbauginti, manau, pareiškimas policijai yra aiški žinia, kad mes ir vėl kreipsimės, kad žmogus galų gale jaustųsi saugus.“

Gynėjo teigimu, S. Jasaitis su O. Pikul-Jasaitiene nebendrauja, tik pastaroji nuolat jam rašo įvairias žinutes, bet krepšininkas net negali į jas atsakyti, nes esą skandalingoji atlikėja iš karto sutuoktinį užblokuoja.

„Kai yra tokie santykiai, kai ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal melagingą pranešimą, tai matyt noro su tokiu žmogumi visiškai nėra, bet čia mano nuomonė, – sakė A. Bandžius. – Kai buvome pas ikiteisminio tyrimo pareigūnę, Simas man davė perskaityti ne vieną žinutę, ji net šiandien per apklausą parašė, kad jeigu norite su manimi susidoroti, karas tai karas. Bet čia, matyt, moters emocijos.“

Simas Jasaitis ir advokatas Albertas Bandžius
Ar krepšininkas su atlikėja ketina susitaikyti, advokatas nežino.

„Aš jam visą laiką sakiau, kad geriausia skirtis taikiai, kaip bebūtų, tada kiekvienas iš asmenų jaučiasi nugalėtojas, – sakė advokatas. – Kai buvo likusi paskutinė diena apskųsti nutarimą dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo, kiek man yra žinoma, Simui buvo suteikta galimybė pasimatyti su vaiku, jis praleido pusdienį ir tada ponia lyg ir kvietė pakalbėti. Bet Simas prašė palaukti, kol įsiteisės nutarimas ir tada susėsime, pakalbėsime. Jau tuomet ji bandė išsikvosti, ar tu ketini skirtis, bet kol kas kategoriško sprendimo, kad skiriamės, nebuvo.“

Paklaustas, ko O. Pikul-Jasaitienė siekė sutuoktinį apkaltindama smurtu, jeigu jo nebuvo, A. Bandžius sakė neabejojantis, jog moteris galėjo iš anksto ruoštis skyryboms.

„Iš to, ką mes dabar žinome, kad jeigu yra širdžiai artimas draugas, tai jį reikia pakeisti kitu, bet tai yra mano subjektyvi nuomonė“, – A. Bandžiaus teigimu, jeigu „pupytei“ būtų pavykę S. Jasaitį apkaltinti smurtu ir dėl to šis būtų nuteistas, išsiskirti ir susikurti naują gyvenimą būtų kur kas lengviau.

O. Pikul-Jasaitienė pratrūko feisbuke

Tuo metu O. Pikul-Jasaitienė, sužinojusi, kad jos vyras dėl grasinimų susidoroti kreipėsi į policiją, ne tik policijos komisariate buvusiam S. Jasaičiui atsiuntė žinutę, bet ir savo paskyroje feisbuke paskelbė įrašą, kuriame kaltinimus pavadino absurdu.

„Absurdas! „Nužudyti Jasaitį?“. Simo Jasaičio ir jo advokato Alberto Bandžiaus taktika skyryboms pasiekė aukščiausią tašką! Ir viskas dėl namo! Vaiko poreikiai ir emocijos neįdomūs tėčiui! Po to kai atsisakėme su vaikučiu išeiti iš jo namo su visais daiktais, tėtis ėmėsi taktikos! Klausimas, o grafiti kūrėjus irgi trauksi baudžiamojon atsakomybėn? Gerbėjai būkit geri, saugokitės Jasaičio, nes rašinės ant visų pareiškimus, įtraukdamas ir savo šeimą! Duokite krepšinio žvaigždei būti žvaigžde ir gyventi name!“ – viešame įraše skelbė O. Pikul-Jasaitienė.

Tyrimas dėl konflikto namuose nutrauktas

Konfliktas S. Jasaičio ir jo sutuoktinės namuose įvyko sausio 21 d. rytą, kai O. Pikul-Jasaitienė iškvietė policijos pareigūnus, teigdamas, kad vyras prieš ją smurtavo.

Po dviejų mėnesių Vilniaus apylinkės prokuratūra priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl krepšininko galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo šeimos nariui.

Anot prokurorų, atlikus visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus bei išanalizavus ir ištyrus visus byloje surinktus duomenis konstatuota, kad kilęs konfliktas nekėlė tokios grėsmės ir pavojingumo nukentėjusiosios sveikatai, dėl kurios S. Jasaičiui turėtų kilti baudžiamoji atsakomybė.

Anot pareigūnų, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia daryti išvadą, kad, be nukentėjusiosios prieštaringų parodymų, galimo smurtavimo objektyviai nepatvirtino kiti faktiniai duomenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)