Nepraėjus dviems metams nuo MO muziejaus statybų pradžios MO atvers duris ir pakvies vilniečius ir miesto svečius į naują kultūrinę erdvę, kurioje vyks ne tik parodos, bet ir daugybė renginių, kurie bus skirti įvairaus amžiaus ir pomėgių žmonėms, pranešime spaudai rašo organizatoriai.

MO muziejaus atidarymo programa tęsis keturias dienas, apimdama ir savaitgalį, kad kiekvienas norintis rastų laiko apsilankyti ir švęsti kartu. MO yra atviras ir kviečiantis burtis, jungtis ir kurti jį kartu. MO muziejaus atidarymo tikslas bus suvienyti moderniai mąstančius žmones ir skirtingas meno disciplinas.

MO steigėjams Danguolei ir Viktorui Butkams MO muziejaus pastatas ir kolekcija kainuos 20 mln. eurų ir tai yra dovana kiekvienam. V. Butkus tikisi, kad MO bus susitikiMO vieta, kurioje norėsis užsibūti ir iš naujo atrasti meną bei kitokį laisvalaikį. „Po daugelio metų, kai buvo pradėtas kurti muziejus, pagaliau pasiekėme finišo tiesiąją ir norisi greičiau pamatyti muziejų pilną žmonių,“ – sakė Viktoras Butkus.

Paklaustas, ką mano apie MO muziejaus statybų procesą, D. Libeskindas teigė: „Esu maloniai nustebintas, kad taip greitai vyksta statybų darbai ir džiaugiuosi, kad muziejus atsidarys jau 2018 metais. Nekantriai laukiu šios kultūrinės erdvės atidarymo.“

„Mums svarbu, kad į MO muziejaus atidarymo datos skelbimą atvyko pastato architektas Danielis Libeskindas, sukūręs ne vieną kultinį pastatą. Stengsimės, kad MO muziejuje susilietų ir vienas kitą papildytų pastato architektūra, veikla ir draugiška aplinka – kad MO taptų kviečiančia praleisti laiką vieta, į kurią norėsis grįžti,“ – kalbėjo MO direktorė Milda Ivanauskienė.

D. Libeskindas, pasaulinio pripažinimo sulaukęs architektas, žinomas dėl tokių savo architektūrinių šedevrų, kaip Žydų muziejus Berlyne, F. Nusbaumo muziejus Osnabriuke, Karo istorijos muziejus Dresdene, M.Volio centras Barlano universitete Tel Avive. D. Libeskindas buvo pagrindinio plano architektas, kuriant Pasaulio prekybos centro Manhatene memorialą.

Nuo 2009 m. iki atidarymo MO muziejus veikia kaip „muziejus be sienų“ – įgyvendina visuomenei ir miesto svečiams atvirus kultūrinius projektus („Literatų gatvė“, „Vilniaus kalbančios skulptūros“, „Keliaujantis muziejus“), leidžia meno edukacijai skirtas knygas.

Būsimo muziejaus pagrindą sudaro nuosekliai kaupiama Lietuvos meno nuo 1960-ųjų iki šių dienų kolekcija. Šiuo metu joje yra beveik 5000 tapybos, grafikos, fotografijos, skulptūros, videomeno ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje pripažintų menininkų kūrinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)