„Staigmena“, – BNS ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovas.

Paklaustas, ar ieškos kito kandidato, premjeras teigė pirmiausia norįs sužinoti prezidentės argumentus.

„Nežinau, kol kas pažiūrėsiu argumentus ir ieškosiu, kokie tolesni teisiniai keliai“, – teigė S. Skvernelis.

Prezidentė ketvirtadienį pranešė, kad neskirs advokato Giedriaus Danėliaus teisingumo ministru.

G. Danėlius BNS sakė nekomentuosiantis prezidentės sprendimo, kol nepamatė jo motyvų.

„Premjero pateiktas kandidatas G. Danėlius nebus skiriamas į teisingumo ministro postą dėl galimo interesų konflikto. Advokatas pats apsisprendžia dėl vieno ar kito kliento atstovavimo ir gynybos. Kandidato pasirinkimai atstovauti klientams konkrečioje politinės korupcijos byloje nesuteikia galimybės būti paskirtam į politinę poziciją“, – teigiama Prezidentūros pateiktame komentare.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis apie G. Danėliaus teikimą į teisingumo ministrus šalies vadovei pranešė susitikime pirmadienį, o trečiadienį oficialiai pateikė prezidentei šią kandidatūrą.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria prezidentas premjero teikimu.

G. Danėlius šiuo metu yra advokatų kontoros „TGS Baltic“ (Varul, Grunte, Sutkiene) asocijuotas partneris, iki tapdamas advokatu 16 metų dirbo prokuroru, 2013 metais iš prokuratūros pasitraukė savo noru.

G. Danėlius atstovavo prezidentės atstovei spaudai Daivai Ulbinaitei byloje, kurioje ji buvo kaltinama dėl valstybės paslapties atskleidimo. Šioje byloje D. Ulbinaitė buvo išteisinta.

Pastaruoju metu G. Danėlius koncerno „MG Baltic“ ir kelių partijų politinės korupcijos byloje gynė kyšininkavimu įtariamą buvusį koncerno viceprezidentą Raimondą Kurlianskį. Minėta byla šią savaitę perduota teismui.

Vyriausybės vadovas pirmadienį BNS sakė, jog G. Danėliaus kandidatūra yra bendras valdančiųjų partijų pasirinkimas.

Teisingumo ministro kandidatūros paieškos užtruko ilgiau nei mėnesį – po to, kai iš šių pareigų po kritikos pasitraukė Milda Vainiutė.