Strategas iš Ispanijos oficialiai interneto svetainei „bcvilnius.lt“ atsakė į keletą klausimų apie Šiaulių komandą, kuri savo gretose turi į NBA naujokų biržą paraišką padavusį Lauryną Birutį ir nuolat stebina savo originalumu puolime.

– Ką galite mums papasakoti apie „Šiaulių“ komandą?

– Tai yra gera ekipa, kuri dabar demonstruoja puikią formą. Šį mėnesį jie laimėjo prieš stiprias komandas ir pralaimėjo tik Pasvaliui. „Šiauliai“ prieš savaitę laimėjo prieš „Neptūną“, o prieš 10 dienų įveikė „Žalgirį“. Reikia būti labai atsargiems. Neturime leisti jiems primesti savo žaidimo ir privalome atlikti viską, ką esame suplanavę. Tokiu atveju šiandien pasieksime pergalę.

– Šiaulių komandos žaidėjai pirmauja įvairiose „Betsafe-LKL“ statistinėse kategorijose. Ar manote, kad šiandien jie taip pat pripildys statistikos protokolą?

– Jie kovoja dėl penktosios vietos ir pirmauja tarp komandų, kurios nėra labiau atitolusiame pirmajame ketverte. Tai reiškia, kad jų sezonas labai pavykęs, o šiemet smarkiai patobulėjo daug krepšininkų. „Šiauliai“ turi puikų jaunystės ir patirties balansą. Kartą juos įveikėme nesunkiai, o du sykius buvo tikrai nelengva.

– Ką manote apie Donato Sabeckio ir Lauryno Biručio žaidimą šį sezoną?

– L. Birutis kol kas turi nuostabų sezoną. Daugelis apie jį kalba, o visai neseniai jis padavė paraišką į NBA naujokų biržą. Tai manęs nenustebino. D. Sabeckis nuolat tobulėja ir dar tikrai nepasiekė savo lubų. Šie du vyrukai yra labai įdomūs, tačiau puikiai rungtyniauja ir Vytautas Šarakauskas bei Arminas Urbutis.

Reikėtų pagirti ir trenerių štabą. Antanas Sireika yra labai protingas strategas, kuris visuomet kažkuo nustebina, tačiau privalome būti labai atsargūs.

– Kuo ypatingas yra A. Sireikos puolimas?

– Puolimas yra labai neprognozuojamas, o A. Sireika visuomet būna kažką paruošęs. Lietuvoje jau esu trejus metus ir žinau, kad žaidžiant prieš šio trenerio komandas visuomet reikia būti šimtu procentų susikoncentravusiam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)