Apie moters mirtį socialiniame tinkle Twitter pranešė šeimos atstovas Jimas McGrathas.

Prieš kelias dienas buvo pranešta, jog buvusios JAV pirmosios ponios Barbaros Bush, kuri pastaraisiais metais ne kartą gydėsi ligoninėse, „sveikata silpsta“, ji „nusprendė nebesiekti papildomo medicininio gydymo“.

Pareiškime buvo nurodoma, kad 92 metų B. Bush, pasitarusi su giminaičiais ir gydytojais, nusprendė „susitelkti į komforto slaugą“ šeimos namuose Hjustone.

„Ji apsupta šeimos, kurią nepaprastai myli, ir yra dėkinga už daugelį mielų žinučių, o ypač – už gaunamas maldas“, – sakyta trumpame buvusio prezidento George'o H. W. Busho biuro pareiškime.

Jame nepateikta detalių apie B. Bush būklę, bet 2017 metų sausį ji gulėjo ligoninėje dėl bronchito. 2009-aisiais jai buvo atlikta širdies operacija, o 2008-aisiais – operacija dėl opos. Praeityje ji buvo gydoma dėl skydliaukės veiklos sutrikimų išsivystančios Bazedovo ligos.

„Prezidentas ir pirmoji ponia šiuo metu meldžiasi už visą Bushų šeimą“, – pirmadienį sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Sarah Sanders.

B. Bush ilgą laiką buvo laikoma vienos garsiausių Amerikos politinių šeimų uola: kaip vieno prezidento žmona ir kito prezidento, George'o W. Busho, taip pat buvusio Floridos gubernatoriaus Jebo Busho, vienu metu irgi siekusio prezidento posto, motina.

Su tuomet dar tik būsimu sutuoktiniu ji susipažino būdama 16-metė: Barbara buvo moksleivė, o George'as H. W. Bushas mokėsi elitinėje, studijoms universitete rengiančioje mokykloje Masačusetse. Jie susituokė 1945 metais, per jo atostogas po karo metų tarnybos kariniame jūrų laivyne. Pora susilaukė šešių vaikų.

1989–1993 metais būdama pirmoji šalies ponia ji rūpinosi visuotinio raštingumo klausimu ir įsteigė šeimų raštingumo rėmimo fondą. Ji garsėjo tvirtu charakteriu, kandumu ir tiesumu.

2010 metais interviu paklausta apie buvusią Aliaskos gubernatorę Sarah Palin, kuri 2008-aisiais siekė viceprezidento posto, B. Bush sakė: „Kartą sėdėjau šalia jos, pamaniau, kad ji graži, ir galvoju, kad ji labai laiminga Aliaskoje. Tikiuosi, kad ji ten ir liks.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)