Begalė kino mėgėjų, kuriems ši 1997 metais ekranizuota meilės istorija tapo vienu mėgstamiausių kada nors matytų filmų, niekaip negali suprasti, kodėl viena iš pagrindinių veikėjų Rose – Kate Winslet įkūnyta herojė – leido taip ūmai jos širdį pavergusiam Jackuiui mirtinai sušalti, užuot pasiūliusi ropštis ant jos gelbėjimosi plaustu tapusių medinių durų ir pamėginusi kaip nors drauge ant jų įsitekti, rašo metro.co.uk.

Arogantiškąjį Rose sužadėtinį Calą Hockley suvaidinęs aktorius B. Zane‘as nieko netikėto ar nesuprantamo tokiame poelgyje veikiausiai nemato. Kalbėdamas su leidiniu „People“ jis pamėgino užstoti K. Winslet sukurtą personažą, tiesiog konstatuodamas, kad Jacko mirtis buvo neišvengiamas siužeto vingis.

„Jūsų herojus turėjo mirti. Kas gi kitais galėjo tai padaryti? Taip turėjo atsitikti“, – sakė B. Zane‘as.

Amerikiečių aktorius ir prodiuseris tikrai nėra vienintelis visiškai pritariantis tokio stingdančiai negailestingo Jacko likimo idėjai.

Filmo režisierius Jamesas Cameronas, bandydamas paaiškinti savo paties, kaip kūrėjo, sprendimą nužudyti Jacką, pasakė: „Atsakymas labai paprastas: taip nutiko todėl, kad 147-ame [scenarijaus] puslapyje parašyta, kad Jackas miršta. Labai paprasta.“

„Akivaizdu, kad toks sprendimas priimtas ir iš estetinių sumetimų, be to, laivo nuolauža, ant kurios plūduriavo Rose, jai buvo pakankamo dydžio, bet dviem žmonėms per maža. Tačiau ar ne kvaila apie tai diskutuoti praėjus dvidešimčiai metų po filmo pasirodymo?“, – retoriškai paklausė „Titaniko“ režisierius.

Gal ir kvaila, gal ir beprasmiška, tačiau diskusija vis dėlto vyksta ir ypač nuo tada, kai aktorė ir dainininkė Keke Palmer atgaivino šią temą kalbėdama per Steve‘o Harvey vedamą šou. Ji tiesiog pasakė tai, kas begalei „Titaniko“ mėgėjų metų metus nedavė ramybės. Rose poelgis tikrai neliko pamirštas.

„Juk visi be išimties sutiks, kad ji turėjo pasislinkti ir priimti jį ant tos nuolaužos. Jos vietoje būčiau pasakiusi: „Geriau lipk čia.“

Niekaip nesugebėsiu ramiai peržiūrėti to epizodo – kaip ji žvelgia į jį, kaip mato, kad jis šąla. Nuo to laiko man apskritai sunku žiūrėti filmus, kuriuose ji vaidina“, – prasitarė K. Palmer pokalbių laidos vedėjui.

Kiek padelsusi jį pridūrė: „Štai, Kate Winslet, ką tu padarei.“

Nepaisydamas K. Palmer ir nemenko „Titaniko“ gerbėjų būrio reiškiamo pasipiktinimo, filmo režisierius J. Cameronas primygtinai tvirtina, kad Jacko mirtį jis suplanavo labai užtikrinti ir ji būtinai turėjo įvykti.

Pasak režisieriaus, L. DiCaprio herojaus mirtis suteikė personažui dar daugiau žavesio, padarė jį dar patrauklesniu auditorijos akyse. J. Cameronas taip pat pridūrė, kad filmas būtų buvęs visiškai beprasmis, jei Jackas nebūtų miręs.

„Tas filmas yra apie mirtį ir išsiskyrimą. Jis turėjo mirti. Nesvarbu, ar taip, ar užvirtus kaminui, bet taip turėjo atsitikti. Tai juk menas. Tam tikri dalykai įgyvendinami grynai kaip meniniai sumanymai, o ne nuotaikai pakelti“, – aiškino režisierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)