„Tenisas kartais gali būti itin nedėkingas sportas. Mūsų sezonas prasideda sausį Australijoje ir baigiasi lapkričio viduryje Singapūre. Beveik 11 mėnesių trunka odisėja, per kurią keliauji iš šalies į šalį, kiekvieną rytą prabundi svetimose viešbučio lovose ir vėliausiai gegužę jau pamiršti, kaip atrodo tavo mama“, – dalijosi mintimis A. Petkovič.

Anot jos, kiekvieną pirmadienį prasideda naujas turnyras ir beveik kiekvieną kartą jis baigiasi pralaimėjimu: „Profesionaliai tenisą žaidžiu nuo 2007 metų, o kišenėje turiu tik 6 titulus. Angelique Kerber, pavyzdžiui, nuo 2003 metų laimėjo 11 turnyrų.

Nereikia būti didžiu matematiku, kad suskaičiuotum – 90 proc. tenisininko ar tenisininkės savaičių baigiasi be pergalių. Na gerai, Rogeris Federeris yra išimtis, jis yra iš kažkokio kito pasaulio, todėl jam galioja kiti dėsniai“.

Tęsdama savo pasakojimą-komentarą vokietė palygino paprasto žmogaus ir tenisininko darbų pabaigą.

„Daugelis žmonių po sunkios darbo dienos važiuoja namo pas šeimą ar mylimą žmogų, susitinką su draugais ir išgeria alaus lauko kavinėje – bent jau tuo momentu jie pamiršta stresą.

Jei man pasitaiko sunki darbo diena, turiu svetimiems žmonėms su mikrofonais rankoje į kameras aiškinti, kodėl ši diena man buvo sunki. Ir namuose manęs nelaukia nei šeima, nei partneris. Tik tuščias viešbučio kambarys“, – pasakojo ji.

A. Petkovič toliau tikina, kad nenori būti blogai suprastai – ji myli tenisą ir viską atiduodama žaidžia šį žaidimą.

„Nenoriu skųstis savo darbu, tik paaiškinu, su kokia realybe mes susiduriame ir kaip sunku rasti būdą nuo jos kartais pabėgti, – tęsė tenisininkė. – Profesionalui nėra viskas taip paprasta. Narkotikai atkrenta dėl griežtų dopingo taisyklių, kurioms privalome paklusti. Alkoholis taip pat netinka, nes lėtina organizmo atsistatymą po krūvio.

Lieka seksas, tačiau jam aš arba neturiu reikalingų įgūdžių, arba esu pernelyg tingi, man tai – retenybė. Todėl man pabėgti nuo realybės padeda tik šie dalykai: knygos, muzika ir filmai“, – sakė trisdešimtmetė.

WTA reitinge aukščiausiai A. Petkovič buvo pakilusi 2011 metais – užėmė 9 vietą. Per karjerą, kaip skelbia oficialus WTA interneto puslapis, ji uždirbo 6,7 mln. JAV dolerių prizinių pinigų.

chain hotel lobbies are my favorite kind of lobbies

A post shared by Andrea Petkovic (@andreapetkovici) on Mar 29, 2018 at 1:30pm PDT

i plead not guilty 📷: @luc.lemans

A post shared by Andrea Petkovic (@andreapetkovici) on Dec 6, 2017 at 9:30am PST

new @stellamccartney collection for wimbledon😻 @adidastennis #allwhiteeverything

A post shared by Andrea Petkovic (@andreapetkovici) on Jun 18, 2017 at 7:17am PDT

hi there. #photoshooting #flushingmeadows #munich #sneakpeek #flushingmeadowshotel

A post shared by Andrea Petkovic (@andreapetkovici) on Jul 13, 2016 at 4:39am PDT

awkwardfamilyphotos.com @volvocaropen #charleston

A post shared by Andrea Petkovic (@andreapetkovici) on Apr 3, 2018 at 10:06am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)