Galima būtų tik skaniai pasijuokti iš tokio valstiečių užsienio politikos „eksperto“ desperatiško veiksmo. Be abejo, tokie skundai atrodo neskaniai, bet tai būtų mažiausia problema.

Reikia aiškiai įvardinti, kodėl valstiečių lyderiai pastaruoju metu taip karštai puola R. Juknevičienę. Nesirinkdami žodžių ir veiksmų tarpusavyje konkuruoja Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis, Mindaugas Puidokas. Priežastis tikrai ne tai, kad Rasa Juknevičienė pastarosiomis savaitėmis pasakė kritinių žodžių apie Karbauskio paskelbtą planą kitais metais nedidinti gynybos išlaidų, nes tai tariamai nuskurdins žmones. Ne vienas opozicijos politikas, žurnalistas ar ekspertas pasakė panašius žodžius. Ne vienas esame kalbėję apie „rusiškų trąšų“ galimas įtakas dabartiniams politikos lyderiams, bet tokios koordinuotos valstiečių lyderių atakos, kokią dabar patiria R. Juknevičienė, nė vienas nesame patyrę.

Kodėl Rasa to sulaukė? Kas pasikeitė?

O pasikeitė tai, kad Rasa neseniai buvo paskirta NATO Parlamentinės Asamblėjos Prezidente. Natūralu, kad Kremliui labai nepatiko, jog Lietuvos atstovė savo nuoseklia veikla nusipelnė tokio tarptautinės bendruomenės pripažinimo. Kremliui tai lyg „raudonas skuduras“. Ką dažniausiai daro Kremlius, kai kas nors jį taip sunervina? Paprastai tokius dirgiklius Kremlius puola visais savo propagandos, melo ir skundų instrumentais, bandydamas diskredituoti, išgąsdinti, ar bent jau išlieti savo pyktį.

Ir šį kartą Kremlius elgiasi taip pat. Vienintelis skirtumas, kad tokiai savo propagandai ir melui aktyviai naudoja visokius vietinius karbauskius ir puidokus. Todėl nesuklyskime vertindami Puidoko skundo paviršutiniškai – tai nėra tik koks nors kvailas ar gėdingas jauno parlamentaro žingsnis, nepriimtinas Lietuvos parlamentinės diplomatijos tradicijai. Tai – akivaizdi paslauga Kremliui, kuri turi būti taip ir vertinama. Dar vienas žingsnis dabartinės valdžios lėtoje tektoninėje slinktyje artyn Kremliaus. Valstybės saugumo departamentas (VSD) dėl to neseniai perspėjo.

Vienintelis naudingas dalykas iš M. Puidoko skundo yra tai, kad „Kremliaus bičiuliai“ Lietuvoje – nuo Karbauskio iki Puidoko – taip akivaizdžiai išsidavė.

P.S.: verta prisiminti, kad M. Puidokas iki pat 2016 m. Seimo rinkimų aktyviai publikavosi savo pažiūromis žinomame internetinetiniame puslapyje „ekspertai.eu“. VSD ir AOTD 2016 metų pradžioje paskelbtame „Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime“ perspėjo:

„Didžiausią dėmesį šios organizacijos skyrė prorusiškos propagandos sklaidai lietuviškame internete. Daugiausia ši informacija platinta per interneto svetaines „ekspertai.eu“, „ldiena.lt“, „sauksmas.lt“, „revoliucija.org“, „slfrontas.lt“, „sarmatas.lt“, „versijos.lt“, „laisvaslaikrastis.lt“.“
Amerikiečiai turi gerą posakį: kas krypuoja kaip žąsis, kas gagena kaip žąsis, greičiausiai ir yra žąsis. Tai labai tinka ir „Kremliaus bičiulių“ Lietuvoje apibrėžimui...