Prieš savaitę namuose 4:1 Maskvos CSKA (Rusija) nokautavęs Londono „Arsenal“ (Anglija) atsakomosiose rungtynėse susidūrė su rimtu pasipriešinimu ir antrame kėlinyje netgi balansavo ties praraja.

Fedoras Chalovas ir Kirilas Nababkinas dviem įvarčiais atkūrė intrigą, palikdami raudonarmiečiams dar 40 minučių pateikti sensaciją.

Pakiliai žaidę šeimininkai toliau kūrė progas, o dar vienas taiklus smūgis būtų atvėręs jiems duris į pusfinalį dėl svečiuose pelnyto įvarčio taisyklės.

Tačiau Arsene'o Wengero auklėtiniai atlaikė sunkias minutes, o 75-ą min. Danny Welbeckas atvėsino varžovų entuziazmą, sušvelnindamas rezultatą. Mačo pabaigoje santykį išlygino Aaronas Ramsey, kuris prieš tai buvo išgabentas iš aikštės neštuvais, bet grįžo į kovą.

Lygiosios 2:2 pratęsė „Arsenal“ viltį šiame sezone iškovoti bent vieną trofėjų ir pelnyti vietą kito sezono Čempionų lygoje.

Pergalė namuose prieš savaitę atnešė kelialapį į pusfinalį ir kitam favoritui – Madrido „Atletico“ (Ispanija).

Diego Simeone treniruojama komanda išvykoje turėjo pripažinti Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) ekipos pranašumą 0:1, bet pirmąsias rungtynes buvo laimėjusi 2:0.

Vienintelį įvartį portugalams, kuriems vis dar priklauso teisės į paskolintą Lietuvos rinktinės puolėją Luką Spalvį, pelnė kolumbietis Fredy Montero.

Tuo metu likusiose porose situacija ketvirtadienį vertėsi aukštyn kojomis.

„Salzburg“ (Austrija) klubas pakartojo šią savaitę iš Čempionų lygos sensacingai „Barcelona“ (Ispanija) eliminavusios „Roma“ (Italija) stebuklą.

O nudegė šįsyk kita Amžinojo miesto komanda – Romos „Lazio“.

Simone Inzaghi auklėtiniai savoje teritorijoje įtikinamai pranoko austrus 4:2, bet pateisinti favoritų statuso išvykoje nesugebėjo. „Salzburg“ pasiekė revanšą 4:1.

Įdomiausia, jog visi įvarčiai buvo pelnyti per antrą dvikovos kėlinį, o pirmieji pasižymėjo italai – 55-ą min. kamuolį į vartus nukreipė „Lazio“ lyderis Ciro Immobile.

„Salzburg“ nepakriko ir vos per 20 min. sugebėjo atsakyti keturiais tiksliais smūgiais. Įvarčius pelnė Munasas Dabburas, Amadou Haidara, Hee-Chan Hwangas ir Stefanas Laineris.

Dar daugiau veiksmo išvydo žiūrovai Marselio „Stade Velodrome“ stadione. Jo šeimininkai „Marseille“ (Prancūzija) futbolininkai 5:2 įveikė „Leipzig“ (Vokietija) ir su kaupu atsilygino už nesėkmę 0:1 prieš savaitę.

Pusfinalių burtai bus traukiami penktadienį.

Kovos dėl vietos finale vyks balandžio 26 d. ir gegužės 3 d., o UEFA Europos lygos nugalėtojai paaiškės gegužės 16 d. Lione (Prancūzija).

Rezultatai

CSKA 2 – 2 „Arsenal“**** (bendras – 3:6)
39' [1 – 0] Fedoras Chalovas
50' [2 – 0] Kirilas Nababkinas
75' [2 – 1] Danny Welbeckas
90' [2 – 2] Aaronas Ramsey

„Marseille“**** 5 – 2 „Leipzig“ (bendras – 5:3)
2' [0 – 1] Bruma
6' [1 – 1] Stefanas Ilsankeris (į savo vartus)
9' [2 – 1] Bouna Sarras
38' [3 – 1] Florianas Thauvinas
55' [3 – 2] Jeanas-Kevinas Augustinas
60' [4 – 2] Dimitri Payet
90' [5 – 2] Hiroki Sakai

„Salzburg“**** 4 – 1 „Lazio“ (bendras – 6:5)
55' [0 – 1] Ciro Immobile
56' [1 – 1] Munasas Dabburas
72' [2 – 1] Amadou Haidara
74' [3 – 1] Hee-Chan Hwangas
76' [4 – 1] Stefanas Laineris

„Sporting“ 1 – 0 „Atletico Madrid“**** (bendras – 1:2)
28' [1 – 0] Fredy Montero

**** – pateko į kitą etapą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)