Kaip rašoma alfa.lt, nepaisant to, kad pasijautė įžeistas, J. Statkevičius teismui pateikė ieškinį ne dėl garbės ir orumo įžeidimo, o pažeistos teisės į atvaizdą. Taip jam nereikės aiškinti, kas konkrečiai jį įžeidė.

Pateikęs ieškinį dizaineris tikisi prisiteisti 10 tūkst. eurų, mat jo atvaizdas buvo panaudotas žeminančiame kontekste.

Pasak teismo atstovės spaudai, teisme nepasirodė, bylos sprendimo dar teks palaukti. Tiesa, neseniai J. Statkevičius lankėsi Paryžiuje vykstančioje parodoje, kur buvo galima sutikti ne vieną šou pasaulio atstovą, tad į teismo posėdį nespėjo.

DELFI primena, kad dizaineriui davus konkraversišką interviu Rusijos naujienų portalui sputniknews.lt jis sulaukė nemažai žinomų žmonių kritikos. Interviu J. Statkevičius kritikavo Lietuvą ir jos politiką kultūros atžvilgiu. Šiam interviu pasirodžius Lietuvos žiniasklaidoje jį sukritikavo ne vienas žinomas žmogus, tarp kurių ir pašiepiantį vaizdo klipą sukūręs A. Ramanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)