Nesirinkite vietos prie tako.

Didžiausia rizika kyla tiems keleiviams, kurie sėdi prie tako. Taip jie atsiduria arčiau kitų žmonių ir tų, kurie nuolat vaikšto pro jūsų krėslą. Beje, jei jūs patys sėdite ne prie iliuminatoriaus, padidėja tikimybė, kad taip pat dažniau vaikščiosite taku.

Nusivalykite atlenkiamą stalelį.

Atlenkiami staleliai yra vienos nešvariausių vietų lėktuvuose. Oro linijų bendrovės darbuotojams paprastai nelieka laiko staleliams nuvalyti, todėl rekomenduojame jums pasinaudoti dezinfekuojančiomis servetėlėmis ar geliu su antiseptine priemone. Taip pat niekada nedėkite į burną ant stalelio nukritusio maisto.

Neužsisakinėkite gėrimų su ledu.

Be to, kad ledinis vanduo padidins tikimybę, jog atskrisite jau persišaldę, jo kokybė taip pat priklauso nuo šalies, iš kurios pakilo jūsų lėktuvas. Juk vandens atsargos papildomos būtent ten, kur stovėjo orlaivis.

Taip pat atsisakykite karštų gėrimų.

Kavai ir arbatai skirtas vanduo lėktuvuose beveik niekada neužverdamas iki reikiamos temperatūros. Taigi arbatinukuose ir termosuose, kurie ir taip ne itin dažnai dezinfekuojami, išlieka mikrobų.

Valgykite šiltą maistą.

Neretai lėktuvuose žmonės apsikrečia salmonelėmis. Juk maisto kokybė lėktuvuose priklauso nuo oro bendrovės ir maistą tiekiančios įmonės sąžinės. Taigi geriau apsidrauskite ir rinkitės tik termiškai apdorotą maistą.

Nelįskite į kišenę priešais jus esančioje sėdynėje.

Kai kurios patogeniškos bakterijos šiose kišenėse gali išgyventi iki savaitės. Būtent tokią išvadą padarė Oberno universiteto mokslininkai, atlikę tyrimą 2014 metais. Į šias kišenes geriau negrūskite savo daiktų ir nekiškite šiukšlių.

Pasinaudoję tualetu kruopščiai nusiplaukite rankas.

Ne taip seniai mokslininkai nustatė, kad bakterijos nemėgsta plastikinių paviršių. Būtent tai ir kelia didžiausią pavojų: mikroorganizmai stengiasi kuo greičiau palikti plastikinius paviršius ir patekti ir ant žmogaus odos. Tualete stenkitės nieko neliesti plikomis rankomis, o unitazą apdenkite vienkartinėmis servetėlėmis.

Nesinaudokite pagalvėlėmis ir apklotais.

Šie daiktai neskalbiami po kiekvieno skrydžio – tiesiog iš naujo supakuojami. Vienintelė galimybė gauti švarų pledą – skristi pačiu ankstyviausiu rytiniu reisu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)