Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders Rusijos pareiškimus, kad praeitą šeštadienį įvykdyta ataka netoli Damasko esančiame Dumos mieste galėjo būtu inscenizuota. Ji sakė, kad D. Trumpas tebesvarsto karinio atsako galimybes.

„Žvalgybos duomenys neabejotinai pateikia kitokį vaizdą, – S. Sanders sakė komentuodama Kremliaus teoriją. – Prezidentas laiko siriją ir Rusiją atsakingomis už šią ataką cheminiais ginklais.“

Manoma, kad D. Trumpas svarsto galimybę smogti raketomis objektams Sirijoje, susijusiais su chloro dujų, zarino ir panašių medžiagų gamyba bei jų naudojimu.

Tačiau daugelis svarbiausių Sirijos karinių objektų yra saugomi Rusijos priešraketinės gynybos sistemų arba yra bazėse, kuriose esama Rusijos, Irano ir Sirijos pajėgų narių.

B. Sanders pabrėžtinai atsisakė atmesti tiesioginio kovinio susirėmimo su Rusijos pajėgomis galimybę, nors tokie veiksmai gali išprovokuoti didesnio masto konfliktą tarp abiejų branduolinių galybių.

„Dar kartą (sakau) – visos galimybės tebėra ant stalo“, – pažymėjo ji.

D. Trumpas trečiadienį paskelbtoje „Twitter“ žinutėje pažadėjo, kad Sirija gali laukti „mielų, naujų ir išmanių“ raketų, tačiau S. Sanders sakė, joks „galutinis sprendimas šioje srityje dar nėra priimtas“.

JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas ir Centrinės žvalgybos direktorius Mike'as Pompeo trečiadienį dalyvavo pasitarime Baltuosiuose rūmuose, kur buvo svarstomos galimybės ir ieškoma išeities iš susidariusios padėties.

„Šiandien susitiko prezidento nacionalinio saugumo komanda. Šiam susitikimui pirmininkavo viceprezidentas, jame siekta aptarti įvairias galimybes“, – aiškino S. Sanders.