„Man yra tekę susitikti ir su princu Charlesu, ir su Kate Moss, ir su Paris Hilton, su Sarrah Jessica Parker, bet kad galima sutikti Prancūzijos prezidento žmoną po 11-os valandos vakaro Paryžiaus gatvėje, buvau labai nustebęs“, - pasakojo Ž. Grigaitis.

Ž. Grigaitis apsilankė Orsė muziejuje atidarytoje Baltijos šalių simbolistų parodoje. Ten taip pat lankėsi ir Prancūzijos prezidentas E. Macronas, ir daug kitų aukšto rango politikų. Ž. Grigaitis sakė visiškai nesitikėjęs eidamas iš parodos, gatvėje susitikti B. Macron.

„Esu įpratęs apie tokius žmones skaityti spaudoje, bet susitikti tokiomis aplinkybėmis... Nieku gyvu nebūčiau pagalvojęs, kad tai įmanoma. Mane ir ją skyrė vos metras. Ji ėjo su trimis apsaugininkais. Jie visai neatrodė kaip apsaugininkai. Jie vilkėjo tamsius kostiumus, baltus marškinius, juodus kaklaraiščius. Eidami jie visi kažką kalbėjo. Brigitte pažinau iš jos plaukų. Buvo prieblanda, ji ėjo avėdama aukštakulniais. Aš vos išvydęs, stabtelėjau, ir ji taip pat stabtelėjo. Aš išpūtęs akis jai pasakiau „Congratulations“ (Sveikinu – liet.). Ji man padėkojo, o aš netekęs amo ėjau toliau“, - nuostabos netikėtu susitikimu neslėpė Ž. Grigaitis.

Žilvino teigimu, B. Macron – itin elegantiška, pasitempusi, labai liekna ir daili moteris. Labiausiai verslininką nustebino moters paprastumas ir tai, kad ji tokiu metu gali vaikščioti Prancūzijos sostinės gatvėmis.

„Ji atrodė tokia žmogiška ir paprasta. Ji iš kažkur ėjo. Tai buvo Luvro parko kampe. Kiek man yra žinoma, ji mėgsta vakare pasivaikščioti gatvėmis nekeldama problemų. Dėl to Prancūzijos žmonės ją taip mėgsta. Už tą jos žmogiškumą. Pirmoji Pracūzijos ponia dar man ir padėkojo. Tikrai likau labai nustebintas. Nepuoliau traukti telefono ir fotografuoti, būtų buvę labai neetiška. Nufotografavau jau tik ją nueinančią, kartu su apsaugininkais, iš nugaros. Paryžiuje gali nutikti tai, ko nesitiki. Čia gyvenimas yra pilnas siurprizų“, - apie netikėtą situaciją DELFI pasakojo Ž. Grigaitis.

Žinomas vyras spėlioja, kad galbūt B. Macron ėjo iš oficialios vakarienės ar priėmimo, mat vilkėjo juodus klasikinius drabužius.

„Vilkėjo gražų švarkelį, avėjo lakinius aukštakulnius. Jie visi, ir Brigitte, ir apsaugininkai labiau atrodė kaip modeliai, o ne kaip ponia su apsaugos darbuotojais“, - DELFI pasakojo pašnekovas.

Ž. Grigaičiui taip pat paliko įspūdį ir simbolistų paroda. Anot jo, M. K. Čiurlionio darbai labai išsiskiriantys iš kitų Baltijos šalių simbolistų kūrinių.

Lietuvai Orsė muziejuje atstovaujama aukščiausiu lygiu. Čiurlionio darbai abejingų nepalieka. Paroda yra itin gerai organizuota. Muziejus parodoje tikisi sulaukti keturių milijonų lankytojų. Mano manymu, tai yra itin efektyvi reklama Lietuvai“, - DELFI kalbėjo Ž. Grigaitis.

Tiesa, Ž. Grigaičio kelionę, kaip jis pats pasakojo, truputį apsunkino Prancūzijoje vykstantys masiniai geležinkeliečių streikai. Nuo oro uosto iki Paryžiaus centro verslininkas sakė dažniausiai atvykstantis per valandą laiko. Šįsyk jo kelionė miesto link užtruko dvigubai ilgiau.
„Bet gal tai ir nebuvo labai didelė problema“, - pasakojimą apie kelių dienų kelionę į Paryžių baigė pašnekovas.

Žilvino Grigaičio viešnagės Paryžiuje akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)