Skelbiama, kad jo pasigesta šeštadienį, kai jis negrįžo iš slidinėjimo Alpėse, antradienį remdamasis Vokietijos ir Šveicarijos žiniasklaida informuoja „Reuters“.

„Spiegel“ cituoja „Tengelmann“ atstovę spaudai, kuri teigia, kad šiuo metu intensyviai ieškoma 58 metų verslininko, kuris valdo grupę, kuriai priklauso OBI tinklas, ir nuo 2000 metų vadovauja „Kik“.

Kol kas žurnalistams su „Tengelmann“ atstovais susisiekti išsamesniam komentarui nepavyko.

„Handelsblatt“ cituoja dingusiojo brolio Christiano laišką bendrovės „Tengelmann“ darbuotojams, kuriame tvirtinama, kad šeima nepraranda vilties ir akcentuojama, kad K. E. Haubas yra labai patyręs slidininkas ir kalnų žinovas.

Šveicarijos laikraštis „Blick“ skelbia, kad verslininko šeima į Šveicarijos pareigūnus kreipėsi, kai K. E. Haubas šeštadienio rytą negrįžo po išvykos Materhorno kalnuose.

Italijos Aostos slėnio kalnų gelbėtojų tarnybos vadovas Adriano Favre sakė „Blick“, kad antradienį Italijos pusėje dirbančiai šešių žmonių grupei paieškas teko sustabdyti dėl didelio lavinų pavojaus ir nepalankių orų.

Pasak A. Favre, K.-E. Haubas dingo slidinėdamas vienas. Kadangi rajone, kuriame jis dingo, esama ledynų, gali būti, kad verslininkas įkrito į ledo plyšį, rašo „Blick“.

Šveicarų gelbėjimo tarnyba „Air Zermatt“ sakė iki trečiadienio ryto naujos informacijos negavusi, bet paieškos tęsiamos.

Jungtinėse Valstijose gimęs K.-E. Haubas ir jo brolis Christianas kompanijai vadovauja nuo 2000 metų. Šeimos kapitalas vertinamas daugiau kaip 3 mlrd. eurų.

„Tengelmann“ pagrindinės verslo sritys yra „pasidaryk pats“ tipo prekybos centrų tinklas „Obi“, taip pat drabužių parduotuvių tinklas KiK. Įmonei taip pat priklauso didelė dalis mažų kainų parduotuvių tinklo „Netto“ ir prekybos internetu bendrovės „Zalando“ akcijų.

K. E. Haubas – jau penktosios šį verslą, įkurtą dar 1867 metais, valdančios šeimos atstovas. Viskas prasidėjo nuo kavos, arbatos ir kitų gėrybių eksporto iš tuometinių kolonijų.

Vos prieš mėnesį mirė verslininko tėvas Erivanas Haubas. „Forbes“ jo turtą vertina 6,4 mlrd. dolerių.