Kaip ir buvo prognozuota, šiltus savaitės pradžios orus užbaigė įspūdingi ir tuo pačiu grėsmingi vaizdai danguje. Portalų DELFI, Kas vyksta Kaune skaitytojai ir socialinių tinklų vartotojai ėmė dalintis įspūdingais vaizdais.

Portalo lightningmaps.org duomenimis, daugiausia žaibų pirmadienio vakarą skrodžia būtent rytinių Lietuvos rajonų padangę. Įspūdingiausią žaibų spektaklį šiuo metu gali pamatyti Vilniaus, Utenos ir Alytaus miestų bei apylinkių gyventojai.

Pirmadienio žaibų žemėlapis

Remiantis pateiktais žemėlapio duomenimis, Lietuvą šiuo metu galima laikyti šios stichijos sostine. Panašių vaizdų šiuo metu galima pamatyti tik pietinės Prancūzijos padangėje.

Sinoptikai prognozavo, kad pirmadienį Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Daug kur trumpai palis, vietomis su perkūnija.

Antradienio naktį jau palis daugelyje rajonų, bus ir vėsiau – 4–9 laipsniai šilumos. Dieną lietaus nenumatoma, tačiau šilumos bus mažiau – 11–16 laipsnių, pietiniuose rajonuose – 17–19 laipsnių šilumos.

Dėl audringo oro antradienio naktį kelias valandas Vilniaus oro uoste nesileido lėktuvai.

Oro uosto atstovas BNS sakė, kad sostinėje lėktuvai negalėjo leistis maždaug nuo vidurnakčio iki pusės trijų. Trys orlaiviai buvo nukreipti į Kauną, du – į Rygą.

Žaibai pridarė nuostolių ir gyventojams.

Ugniagesiai praėjus pusvalandžiui po vidurnakčio buvo iškviesti į Naujininkų rajoną – Tabariškių gatvėje žaibui trenkus į gyvenamąjį namą, sugriuvo dūmtraukis, sugadinta elektros instaliacija, BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)