Bet kokiu atveju Nacionalinio kraujo centro komanda teigia labai apgailestaujanti dėl pastarųjų įvykių.

„Suprantame, kad bet kokia negatyvi informacija palieka didžiulę nepasitikėjimo dėmę savanoriškoje, neatlygintoje visuomenės veikloje. Visų NKC darbuotojų vardu atsiprašome visų esamų ir būsimų donorų, visų Lietuvos gyventojų. Tikimės, kad toliau bendradarbiausime su Lietuvos gyventojais, kad mums pavyks išsaugoti draugiškus santykius, išlaikyti tai, ką daug metų puoselėjome - neatlygintinos donorystės idėją, išsaugoti donorų pasitikėjimą“, - sakoma Nacionalinio kraujo centro pranešime spaudai.

Šiuo sudėtingu laikotarpiu, kaip teigiama pranešime, Nacionalinis kraujo centras bendradarbiaus su STT ir kitomis teisėsaugos institucijoms, teikiant jiems visą reikalingą informaciją, kuri bus reikalinga atliekant tyrimus, susijusius su įstaigos veikla.

Nacionalinio kraujo centro darbuotojai laukia, kad artimiausiu metu Sveikatos apsaugos ministerija ir teisėsaugos institucijos kuo greičiau užtikrintų įprastą įstaigos darbo ritmą.

Kaip jau skelbta, praėjusią savaitę sulaikyta Nacionalinio kraujo centro vadovė Joana Bikulčienė įtariama piktnaudžiavimu ir prekyba poveikiu.

Iš viso penktadienį buvo sulaikyti trys asmenys, tačiau vienas išleistas į laisvę. Be J. Bikulčienės, buvo sulaikytas privačios bendrovės akcininkas ir įmonės direktorė.

Centro direktorei skirtas 14 parų suėmimas, bendrovės akcininkui - 2 mėnesių suėmimas, o neįvardijamos bendrovės direktorei - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Centro direktorė galėjo susitarti su vienos privačios bendrovės vieninteliu akcininku, kad sudarys šiai bendrovei išimtines sąlygas veikti Lietuvos rinkoje, farmacijos srityje, liečiančias kraujo plazmą ir kraujo komponentų tiekimą. (...) Veikiant bendroje grupėje, buvo siekiama monopolizuoti šitą rinką“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas Ramūnas Lukošius.