Vėlų penktadienio vakarą buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus r., Skersabaliuose, ant geležinkelio bėgių buvo paliktas „Audi 80“ automobilis. Atvykę pareigūnai pastebėjo, kad stipriai apgadinta transporto priemonė yra be valstybinių numerių, jie buvo tiesiog nulupti.

Policija išsiaiškino, kas yra transporto priemonės savininkė ir susisiekė su ja. Moteris negalėjo paaiškinti, kaip automobilis atsidūrė ant geležinkelio bėgių, taip pat ji nenurodė ir galimo vairuotojo.

Vėliau buvo išsiaiškinta, kad šalia bėgių esančiu keliuku važiavęs nežinomas automobilio vairuotojas buvo sumėtytas, dėl to buvo išmuštas „Audi 80“ galinis ratas ir transporto priemonė atsidūrė ant geležinkelio bėgių. Automobilis buvo paliktas, kadangi jis sustojo jau galutinai.

Toks neapdairus žmogaus poelgis galėjo sukelti baisias pasekmes, nes ne vienas keleivinis traukinys važiavo bei turėjo važiuoti užblokuotais geležinkelio bėgiais.

Pirminiais duomenimis, prie transporto priemonės 1.30 val. pralaukė net du keleiviniai traukiniai, kurie buvo su žmonėmis. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Reido žvaigždė – beteisis pavežėjas

Vilniaus kelių policijos pareigūnai surengė įprastinį reidą, šis prasidėjo Sukilėlių g. Čia pareigūnai sustabdė raudonos spalvos BMW automobilį, šios transporto priemonės numeriai buvo amerikietiški. Pasirodo, kad vyriškio vairuojamas automobilis buvo išregistruotas ir daugiau niekur nepriregistruotas. Vairuotojui buvo surašytas protokolas, jam bus paskirta bauda.

Po vidurnakčio, reidui persikėlus į T. Narbuto g., buvo sustabdytas taksi ir pavežėjimo paslaugas teikiančios įmonės „Etransport“ „Toyota“ automobilis. Transporto priemonės vairuotojas pasirodo, kad yra praradęs vairuotojo pažymėjimą, o dirba vairuotoju.

Jaunas vyras neliūdėjo, kad buvo nubaustas, jis su šypsena pasitiko žurnalistus ir juokais atsakinėjo į visus klausimus. Vyriškis teigė, jog tiesiog atvažiavo pasisveikinti su pareigūnais, vėliau jis pripažino savo kaltę.

Vyriškis iš ties prisidirbo, jis turės susimokėti nemažą baudą (nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki septynių šimtų eurų).