Žalgiriečiai pirmosiomis minutėmis paleido varžovus į priekį bei ilgai juos vijosi. Nors po didžiosios pertraukos Kauno ekipa sugrįžo į rungtynes, ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ sirgaliams ne kartą teko griebtis už galvų.

Beno Udrihas ir Brandonas Daviesas prametė rezultatą persverti galėjusius baudų metimus, o kai kauniečiai galiausiai persvėrė rezultatą ir perėmė iniciatyvą, graikai sugebėjo išlipti iš duobės bei išplėšti pratęsimą.

Treneris Š. Jasikevičius džiaugėsi, kad iš pradžių motyvacijos stokoję jo auklėtiniai susitikimo pabaigoje po nuviliančių momentų nenuleido rankų ir darė viską, ką galėjo.

„Tokiais momentais negali nusvirti rankos. Turi eiti toliau ir kovoti, atiduoti širdį. Pataikai ar nepataikai, gynyba, atsidavimas, kovojimas dėl kamuolio yra tie dalykai, kuriuos mes visi galime kontroliuoti. Metimai po to jau krenta ar nekrenta, kaip Dievas duos ir kokia diena bus.

Iš pradžių mes nekovojome ir absoliučiai nesilaikėme žaidybinio plano. Varžovai buvo daugiau motyvuoti ir tai kiek liūdina“, – kalbėjo strategas.

Ketvirtojo kėlinio pabaigos scenarijus kartojosi ir per pratęsimą, kai gerai besigynę žalgiriečiai kiek atsiplėšė, bet paskutiniosiomis sekundėmis vos vėl nepaleido pergalės. Nuo pralaimėjimo svečius skyrė vienas Vassilio Spanoulio metimas, kurį graikas metė po pergalingų Pauliaus Jankūno taškų.

„Nemanau, kad pratęsimo metu galima varžovams duoti mesti du tritaškius vietoje to, kad nukristi ant kamuolio. Ar neatsikovoti kamuolio po pramestos baudos... Buvo įdomių situacijų. Pabaigoje bet kuri komanda galėjo laimėti, laimėjome mes.

E. Ulanovas paskutinės atakos metu turėjo veržtis, gavosi kažkoks daugiau ar mažiau logiškas krepšinis. Prasiveržimas stiprus, aišku, kažkas turi eiti padėti. Gerai, kad Paulius buvo savo vietoje. Sakau, rungtynių pabaigoje galėjo laimėti bet kas.

Jankūno patirtis tokiose situacijoje yra labai svarbi. Jo pikenpopas yra sunkus dalykas tokiems nemobiliems centrams kaip Milutinovas. Stengėmės kažkur atakuoti, bet daug kas šiandien nepavyko ir, deja, ne dėl „Olympiakos“ gynybos, kuria jie garsėja, o todėl, kad mes kažkur nepagalvojome.

V. Spanouliui gale atliekant labai gerą metimą daug minčių nebuvo. Antroje mačo pusėje gerai jį kontroliavome... būtų pataikęs, būtume šešti... nežinau“, – šyptelėjo treneris, kurio komanda bet kokiu atveju reguliariajame sezone būtų užėmusi šeštąją vietą.

Strategas negalėjo atsistebėti sunkia susitikimo pradžia, kuriai įtakos turėjo krepšininkų nusiteikimas. Anot Š. Jasikevičiaus, žalgiriečius neigiamai paveikė tai, jog komanda jau ketvirtadienį sužinojo bet kokiu atveju Eurolygos reguliariajame sezone užimsianti šeštąją vietą.

„Tik antrojoje rungtynių pusėje vyrai gal pradėjo truputį kautis, pradėjome laikytis žaidimo plano. Pradžia tikrai nuliūdino, sunku įlįsti į žmonių vidų ir suprasti, ką jie galvoja, kai oficialiai jau nebežaidžiama dėl nieko. Bet jei tu esi kovotojas, tu eini ir žaidi.

Kodėl Vassilis Spanoulis pirmoje mačo pusėje turėjo daugiau už mus motyvacijos, jei jis jau viską yra laimėjęs, o mūsiškiai nieko nelaimėję? Pirmoje rungtynių pusėje Vassilis dominavo, antroje pusėje pavyko jį kiek sulaikyti.

Pirmoje mačo pusėje netenkino niekas. Pasakiau, kad visus 12 žaidėjų apsuksiu, kol rasiu kažkokią energiją ir atsidavimą, nes kurį laiką nesulaukiau to nei iš vieno.

Bandėme ir dviem aukštais žaisti, ir E. Ulanovą ketvirtu numeriu, ir Gytį Masiulį bandėme, bet niekas neveikė. Paprasčiausiai, sudėjus rankas sėdėti nelabai būtų logiška, stengiausi to ir nedaryti, o vėliau vyrai užsikūrė kažkaip“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Per pertrauką auklėtiniams motyvacijos įpūtęs Š. Jasikevičius buvo patenkintas Pirėjuje radęs žmogų, kuris komandai pralaimint ėmėsi lyderio vaidmens ir nuramino komandos žaidimą.

„Su Beno Udriho išėjimu į aikštelę mūsų žaidime atsirado ramybės, panašiai, kaip ir rungtynėse su Maskvos CSKA. Radome gal ne vedlį, bet paprasčiausiai žmogų, kuris sustato žmones į savo vietas.

Po to kažkiek atsigavo visi kiti žaidėjai. Daviesas atsigavo, Milaknis pataikė mums labai svarbų metimą. Pergalė yra didžiulė. Kovotojai turi kautis kiekvieną dieną.

Beno dar trūksta ritmo, jis pavargsta, bet tai jau yra kažkokia jėga nuo suoliuko. Kevinui Pangosui yra visų komandų dėmesys didžiulis, jie labai ruošiasi žaisti ir prieš Paulių Jankūną.

Kuo daugiau opcijų pas mus bus puolime, tuo geriau. Iki atkrintamųjų liko dvi savaitės, Beno turi dar pridėti kondicijos fiziškai, tada jis tikrai mums padės. Tobulėti mums visiems yra kur“, – sakė Š. Jasikevičius.

Treneris turėjo pastabų ir teisėjams bei teigė, jog atkrintamosios varžybos pavers „Žalgirį“ geresne komanda.

„Teisėjams persiduoda ta energija. Vieni stengiasi, kiti vaikšto. Nežinau, reikia žiūrėti vaizdo įrašą, buvo įdomu, man atrodo, kad daug pagarbos iš teisėjų negavome.

Nemanau, kad daug pagarbos gausime ir atkrintamosiose varžybose, nes esame atkrintamosiose pirmą kartą. Kitoje pusėje – žvaigždės. Norėtųsi, kad viskas būtų „50 ant 50“, nors labai sunku tuo tikėti.

Mes deriname žaidimą, bet dar sunku suprasti, kodėl mes taip banguojame. Jei mes norime kabintis atkrintamosiose, mes negalime taip banguoti. Aišku, Pirėjuje ir atmosfera buvo kaip bažnyčioje.

Esu tikras, kad atkrintamųjų varžybų serija padarys mus geresnius. Ir žaidėjus, ir mane, kaip trenerį. Bus labai sunku. Neabejoju, kad žaidėjai paliks visą širdį.“

Š. Jasikevičius teigė nenorėjęs vertinti to, jog atkrintamosiose varžybose „Žalgiriui“ reikės grįžti į Graikiją bei kovoti su Atėnų „Panathinaikos“ ar tuo pačiu „Olympiakos“ klubu.

„Nereikia nieko vertinti. Reikia eiti ruoštis ir kautis. Su visais bus sunku, būtų geriau žaisti su penkta ar ketvirta vieta, kuo aukščiau, geriau. Gausime varžovą ir eisime ruoštis tam varžovu“, – atsisveikindamas tarė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)