Robin Janes: atsikratė 127 kg

28-erių metų R. Janes niekada nebuvo smulkutė – net iš vaikystės nuotraukų žvelgia putlus kūdikis.

„Visada turėjau antsvorio. Neatsikračiau jo ir sulaukusi pilnametystės", – prisipažįsta moteris, duodama interviu portalo PEOPLE 2018 metų rekordiškai sulieknėjusiems žmonėms skirtai rubrikai.

R. Janes antsvoris buvo toks didelis, kad ji negalėjo pasisverti įprastomis svarstyklėmis – jų skalė buvo per siaura. „Tik apsilankiusi draugės šeimai priklausančioje įmonėje, kurioje sveriami milžiniški pramoniniai gaminiai, sužinojau, kad sveriu 204 kg", – prisipažįsta moteris.

#healthymindset #youcandoit #healthynothungry

A post shared by Robin Janes (@robinsmindset) on Jan 21, 2017 at 5:26pm PST

Vis dėlto pagrindiniu akstinu imtis veiksmų buvo suvokimas, kad nebetelpa į įprastus koledžo suolus ir dėl to tenka nutraukti mokslus. Nusiteikusi pokyčiams, R. Janes pradėjo vartoti tam tikrus maisto produktus pakeičiančius kokteilius ir stengėsi įprasti gamintis sveikus patiekalus. Netrukus pradėjo šiek tiek sportuoti – iš pradžių tik trumpai pasivaikščiodavo arba paplaukiodavo.

Dabar, kai tapo 127 kg lengvesnė, R. Janes noriai žaidžia tinklinį ir lankosi sporto klube, be to, vėl tęsia studijas.

„Aš vėl galiu mokytis. Galiu bet kur eiti. Manęs niekas neriboja, – džiaugiasi R. Janes. – Jaučiuosi taip, tarsi būtų atsivėrusios visos kadaise užtrenktos durys."

Melody Perdue: atsikratė 81 kg

Vaikystėje maistą M. Perdue laikė vienu iš didžiausių gyvenimo malonumų.

„Motina negalėjo skirti man pakankamai dėmesio, todėl maistą visada siejau su laime. Maniau, kad jis tai jau tikrai niekada manęs nepaliks", – pasakoja moteris.

Kasdien suvalgydama ne mažiau kaip šešis šokolado batonėlius, milžinišką porciją keptos vištienos su gausiai sūriu pagardintais makaronais, sulaukusį 29-erių M. Perdue jau svėrė 140 kg. Nerimą kėlė ne tik antsvoris, bet ir sveikatos problemos. Jai grėsė cukrinis diabetas, kilo pavojus, kad miegant sustos kvėpavimas, be to, buvo nustatytas policistinis kiaušidžių sindromas.

Vis dėlto didžiausiu postūmiu veikti tapo 2012 metais įvykusi avarija. Po jos moteris tvirtai pasiryžo keisti gyvenimo būdą.

„Lankiausi pas psichoanalitiką ir gulėdama ant kušetės šaukiausi Dievo pagalbos, – prisimena M. Perdue. – Kalbėjau, kaip prastai jaučiuosi, kaip be galo pavargau nuo tokios savijautos."

Neužilgo M. Perdue užsiregistravo tam tikroje sveikatingumo programoje, numatančioje griežtą mitybos planą. Taip ji išmoko derinti maisto produktus – baltymų turintį maistą ir daržoves. Subalansuota mityba ir pusvalandžio trukmės pasivaikščiojimai padėjo moteriai atsikratyti 81 kg.

„Dabar jaučiuosi be galo energinga. Sunku patikėti, bet ant dviračio pirmą kartą užsėdau tik sulaukusi 33-ejų", – sako M. Perdue.

Sara Cloutier: atsikratė 68 kg

36-erių metų S. Cloutier visą gyvenimą jautėsi nepritapėlė. Dar besimokydama mokykloje ji jau svėrė beveik 100 kg, tad natūralu, kad nemėgo nei apsipirkinėti, nei žaisti sportinius žaidimus su bendraamžiais.

„Negaliu prisiminti nė vienos akimirkos, kai nebūčiau galvojusi, kad esu pati didžiausia, nesvarbu, tarp kokių žmonių atsidurčiau. Ši mintis mane tiesiog žlugdė", – prisimena S. Cloutier.

„Visada buvau nepritapėlė", – konstatuoja moteris. Kai 2003 metais pagimdė dukterį, S. Cloutier svėrė 136 kg. Tada ir pasiryžo keistis.

„Nenorėjau mirti. Norėjau matyti, kaip auga mano vaikas, be to, išugdyti jam sveikus įpročius", – sako S. Cloutier.

Sportuodama pagal asmeninio trenerio instrukcijas ir vartodama sveiką maistą ji sėkmingai atsikratė 68 kg. Sveiką svorį jai pavyko išlaikyti ir per antrą nėštumą: po gimdymo 2008 metais ji negalėjo skųstis antsvoriu.

Kai po gimdymo vėl pradėjo sportuoti, moteris netikėtai atrado zumbą. Nuo tada sportas jai tapo viena iš mėgstamiausių veiklų. Praėjus trims savaitėms po pirmųjų užsiėmimų, ji pati įgijo trenerės sertifikatą ir ėmė vesti užsiėmimus.

Iki 2013 metų zombos entuziastų skaičius tiek išaugo, kad teko atidaryti nuosavą kūno rengybos studiją.

Šiuo metu prieš akis dar vienas svarbūs pokytis – S. Cloutier laukiasi trečio vaiko.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad nebijau vėl priaugti svorio. Antsvoris ir toliau kelia baimę. Tačiau žinojimas, kuo sveikas nėštumas skiriasi nuo nesveiko, teikia jėgų", – sako S. Cloutier.

Katie Bolden: atsikratė 68 kg

Nerimo ir depresijos kamuojama bei dėl neįtikėtino antsvorio pergyvenusi K. Bolden jautėsi visiškai morališkai sužlugdyta. Būdama 31-ų ji svėrė 127 kg.

„Negalėjau pakęsti nė vieno savo bruožo. Buvau atsidūrusi tiesiog siaubingoje situacijoje", – prisimena ji.

Kai sulaukė 26-erių, jai buvo diagnozuotas policistinis kiaušidžių sindromas. Tada jis sužinojo, kad galbūt negalės pastoti. Praėjus vos keliems metams, 2013-ųjų vasarį, moteris viena akimi apako ir jai buvo nustatyta pirminė išsėtinės sklerozės stadija.

„Viduje degiau iš įsiūčio, be to, suvokiau, kad tiesiog egzistuoju ir švaistau man skirtą laiką. Supratau, kad privalau suskubti ir imtis kokių nors veiksmų, kad pagaliau pradėčiau gyventi", – atvirauja K. Bolden.

Visų pirma, moteris ėmė fiksuoti kiekvieną per dieną suvartojamo maisto kąsnį ir pasistengė užsitikrinti bent minimalų fizinį aktyvumą – plaukiodavo, vaikščiodavo, kartkartėmis kilodavo svarmenis.

Per trejus su puse metus jai pavyko atsikratyti 68 kg. Tada ji sėkmingai pastojo ir pagimdė dukterį. Kartą net tapo lengvojo kultūrizmo konkurso laimėtoja.

Norėdama pasidalyti savo pasiekimais ir padrąsinti panašaus likimo žmones, ji pradėjo vesti sveikatingumui skirtą tinklaraštį „Instagram" svetainėje.

„Prisimindama, kaip gyvenau ligi tol, negaliu nesistebėti savo pačios aplaidumu. Kadangi pati išgyvenau siaubingo nerimo periodus ir vis dėlto sugebėjau išbristi iš aklavietės, galiu pasakyti, kad įvykus progresui ėmiau jaustis geriau ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai", – tikina K. Bolden.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)