Apie tai pranešė BBC.

„Sergejus Skripalis gerai reaguoja į gydymą, sparčiai sveiksta ir nebėra kritinės būklės“, – sakė ligoninės gydytojai.

66-erių S. Skripalis ir 33-ejų jo dukra Julija Skripal ligoninėje praleido jau daugiau kaip mėnesį, po to, kai Salisburyje buvo rasti be sąmonės.

Didžioji Britanija paskelbė, kad jie apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Britų pareigūnai teigia, kad buvo pagaminta Saratovo srityje Rusijoje.

„Po vakarykščio gausaus naujienų srauto norėčiau pasinaudoti proga ir pateikti naujausios informacijos apie dviejų Solsberio regiono ligoninėje gulinčių pacientų būklę.

Praėjusį ketvirtadienį informavau, kad Julijos Skripal būklė pagerėjo ir yra stabili. Kaip pati Julija sako, kasdien jaučiasi vis stipresnė ir ji jau gali laukti dienos, kai bus pakankamai sveika ir išeis iš ligoninės“, – sakė gydytoja Christine Blanshard.

Ji pridūrė: „Taip pat noriu pateikti naujos informacijos apie jos tėvo Sergejaus Skripalio būklę. Jam nuo gydymo gerėja, jo būklė sparčiai taisosi ir nebėra kritinė.“

Po naujienos apie pagerėjusią S. Skripalio būklę Rusijos ambasada Jungtinėje Karalystėje parašė tviteryje: „Džiugi žinia!“

Prieš dieną Julija Skripal išplatino pranešimą per metropoliteno policiją, kuriame teigė, kad kasdien jaučiasi vis geriau.

„Pabudau (iš komos) jau prieš savaitę, ir džiaugiuosi (galėdama) pasakyti, kad kasdien jaučiuosi vis stipresnė“, – sakė J. Skripal.

„Esu dėkinga už domėjimąsi manimi ir daugybę geranoriškų pranešimų, kuriuos gavau“, – sakoma jos pareiškime.

„Turiu padėkoti daugybei žmonių už (savo) pasveikimą, o ypač norėčiau paminėti Solsberio gyventojus, kurie atėjo man į pagalbą, kai aš ir mano tėvas buvome neveiksnūs. Be to, norėčiau padėkoti Solsberio apygardos ligoninės personalui už jų rūpestį ir profesionalumą“, – sakė J. Skripal.

Ji sakė, kad tai, kas jai nutiko buvo „kažkas painaus“, ir paprašė jai sveikstant gerbti jos ir jos šeimos asmeninį gyvenimą.

Britų televizija „Sky News“ praėjusią savaitę paskelbė, kad J. Skripal jau gali valgyti ir gerti, o BBC informavo, kad moteris jau yra atgavusi sąmonę ir gali kalbėti.

Londonas apkaltino Maskvą dėl kovo 4-ąją pietiniame Anglijos Solsberio mieste įvykusio incidento, kai S. Skripalis ir jo dukra Julija buvo rasti apnuodyti, kaip teigiama, Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ (Naujokas).

Rusija neigia Londono kaltinimus dėl „Skripalių bylos“ ir pabrėžia, kad dar 2017 metais sunaikino paskutines turėtas cheminių ginklų atsargas.