Abu šie galimi kandidatai varžysis dėl TS-LKD paramos šiuose rinkimuose.

V. Ušackas apie savo planus dėl prezidento rinkimų kol kas kalba miglotai. Jis sakė, kad planuoja juose dalyvauti, tačiau apie savo sprendimą paskelbsiąs vasarą.

„Aš planuoju dalyvauti prezidento rinkimuose, apie savo sprendimą paskelbsiu šią vasarą“, – V. Ušackas.

Jis tikisi, kad TS-LKD nariai, skyriai jį kels būti partijos remiamu kandidatu.

„Aš noriu pakartoti tai, ką sakiau ir anksčiau, kad aš sieksiu būti visų Lietuvos piliečių kandidatu“, – sakė V. Ušackas.

Parlamentaras Žygimantas Pavilionis taip pat nepaliko abejonių dėl savo ketinimų.

„Taip, dalyvausiu (prezidento rinkimuose – DELFI)“, – sakė Ž. Pavilionis.

Jis taip pat patvirtino sieksiąs TS-LKD paramos šiuos rinkimuose.

„Be abejonės, aš, berods, nuo 1992 metų esu krikščionis demokratas, po to, kai partijos susijungė perėjau į Tėvynės sąjungą, niekada neslėpiau savo vertybinių nuostatų ir niekada jomis neprekiavau“, – sakė Ž. Pavilionis.

Ž. Pavilionis ir V. Ušackas yra TS-LKD nariai.

V. Ušackas yra buvęs užsienio reikalų ministras, ES specialusis įgaliotinis ir Bendrijos misijos vadovas Afganistane, ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas.

Ž. Pavilionis yra dirbęs diplomatu Briuselyje, ėjo Lietuvos ambasadoriaus JAV pareigas, užėmė aukštas pareigas Užsienio reikalų ministerijoje, koordinavo Lietuvos pirmininkavimą Demokratijų bendrijai.

Pirma partijos skyriai išreikš nuomonę

Šios partijos lyderis Gabrielius Landsbergis paaiškino, kaip partija spręs, kurį kandidatą remti prezidento rinkimuose. Gegužės 12 dieną TS-LKD skyriai pradės kelti kandidatus. Šis procesas vyks iki liepos vidurio.

„Turėsime didelį sąrašą galimų kandidatų , sprendžiant iš žmonių nuotaikų, aš manau, kad jų turėtų būti daugiau negu dešimt. Žmonės turės galimybę rašyti netgi tuos, kurių objektyviai nematome kandidatų sąraše arba neįsivaizduojame, kad jie galėtų jais būti“, – sakė G. Landsbergis.

Po to, pasak partijos lyderio, bus klausiama iškeltų kandidatų, ar jie nori būti sąraše. Likę kandidatai dalyvaus išankstiniuose partijos rinkimuose, kuriuose galės dalyvauti ne tik partijos nariai, bet visi užsiregistravę žmonės. Rinkimai vyks visoje Lietuvoje.

„Noriu pabrėžti, kad tai nebus Tėvynės sąjungos kandidatas, nes partijos neturės savo kandidatų, tai bus tas kandidatas, kuris sulauks paramos“, – sakė G. Landsbergis.

Prezidento rinkimai vyks 2019 m. gegužę.