Antradienį buvo skelbta, kad dėl traumų „Olympiakos“ treniruotėje nedalyvavo net penki krepšininkai – graikai Giorgios Printezis ir Kostas Papanikolau, amerikietis Jamelas McLeanas, serbas Nikola Milutinovas ir prancūzas Kimas Tillie.

Visgi vakarinėje trečiadienio treniruotėje OLY gretos jau buvo pilnesnės. Į rikiuotę sugrįžo 23-ejų 212 cm ūgio N. Milutinovas, jautęs nugaros skausmus.

G. Printezis, K. Papanikolau ir J. McLeanas treniruotis vis dar negali, o prancūzas K. Tillie šį kartą gavo specialų „atleidimą“ nuo pratybų.

29-erių metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas treniruotis jau galėjo, tačiau treneris Ioannis Sfairopoulas žaidėjui suteikė laisvadienį. Priežastis – džiugios permainos prancūzo šeimoje. Krepšininko žmona pagimdė antrąjį poros vaikelį.

Visgi „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius prieš skrydį į Graikiją tikino besiruošiantis tam, kad penktadienį ant parketo OLY išbėgs pajėgiausios sudėties, nors iš graikų stovyklos atskriejančią informaciją idėmiai seka.

„Ruošiamės tam, kad varžovai turės visus žaidėjus. Vakar pristatinėjome 14-15 krepšininkų, kad žinotume, prieš ką reikės žaisti. Laukiame informacijos, žinome, kad gali būti taip, jog ne visi žaidėjai jiems galės padėti, bet dauguma jų bus. Ir nuo to niekas nesikeičia, – kalbėjo Šaras. – Manau, K. Tillie turetų žaisti, J. McLeanas irgi turėtų žaisti. Man atrodo, kad daugiau-mažiau žais visi.“

„Žalgirio“ krepšininkai į Graikiją išskrido ketvirtadienio rytą. Pirmąją treniruotę „Taikos ir draugystės“ sporto rūmuose Pirėjuje kauniečiai surengs vėlų ketvirtadienio vakarą. Kiek anksčiau ten treniruosis „Olympiakos“ ekipa.

Rungtynių Pirėjuje pradžia penktadienio vakarą – 19 val. Lietuvos laiku.

Pergalės Pirėjuje atveju, „Žalgiris“ liktų šeštoje turnyrinės lentelės vietoje, o palankiai susidėliojus aplinkybėms galėtų palypėti ir iki penktosios pozicijos.

Tačiau net ir patyrę pralaimėjimą Graikijoje žalgiriečiai gali likti 6-oje pozicijoje. Tam yra reikalingi Vitorijos „Baskonia“ (16/13) ir Maskvos srities „Chimki“ (16-13) pralaimėjimai ketvirtadienio rungtynėse.

Jei bent viena iš šių komandų švęs pergalę, „Žalgiris“ kris vienu laipteliu žemyn, iki 7-osios vietos, o jei tiek baskai, tiek rusai laimės abi rungtynes, tokiu atveju, dėl pralaimėtų tarpusavio susitikimų, kauniečiai reguliarųjį sezoną užbaigs 8-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Tiesa, kol kas nėra žinoma, ar „Olympiakos“ komandai penktadienio rungtynės su „Žalgiriu“ dar kažką lems turnyrinės lentelės prasme.

Jei ketvirtadienį vyksiančiame kitame paskutinio turo mače Atėnų „Panathinaikos“ išvykoje nusileis Milano „Armani Olimpia“ krepšininkams, „Olympiakos“ dar prieš akistatą su „Žalgiriu“ savo kišenėje jau turės trečios vietos rezervaciją ir teoriškai galės pernelyg nesiplėšyti.

Tokiu atveju, įveikusi „Žalgirį“ OLY sau į ketvirtfinalio porą greičiausiai gautų Vitorijos „Baskonią“, o pralaimėjusi – greičiausiai „Žalgirį“, todėl graikams atsiras praktinė galimybė rinktis.

Tačiau kol kas visa tai – tik teoriniai pasvarstymai, o realiau apie galimus poslinkius turnyro lentelėje galima bus kalbėti po ketvirtadienio vakaro mačų.

„Žalgiris“ Eurolygoje vis dar gali finišuoti nuo 5 iki 8 vietos.Ir apskritai, kol kas vis dar gajūs net penki situacijos susidėliojimo variantai paskutiniame ture. Kas gali laukti „Žalgirio“, siūlome pasiskaityti čia.

Visos penktojo turo dvikovos

Ketvirtadienis

20.00 val. CSKA – „Crvena Zvezda“

20.15 val. „Fenerbahče“ – „Unicaja“

21.45 val. „AX Armani“ – „Panathinaikos“

22.00 val. „Barcelona“ – „Chimki“

22.00 val. „Baskonia“ – „Anadolu Efes“

Penktadienis

19.00 val. „Olympiakos“ – „Žalgiris“

21.00 val. „Valencia“ – „Maccabi“

21.30 val. „Real“ – „Brose“

Eurolygos rikiuotė likus vienam turui:

1.CSKA236
2.Fenerbahče218
3.Olympiakos1910
4.Real1811
5.Panathinaikos1811
6.Žalgiris1712
7.Baskonia1613
8.Chimki1613
9.Maccabi1316
10.Unicaja1217
11.Brose1118
12.Crvena Zvezda1118
13.Unicaja1118
14.AX Armani1019
15.Barcelona1019
16.Anadolu Efes623

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)