„Raketa, paleista į Džizano miestą, buvo perimta ir sunaikinta“ trečiadienį vakare, sakė koalicijos atstovas Turki al Maliki.

„Nuolaužos nukrito gyvenamosiose teritorijose, bet kol kas negavome pranešimų apie nukentėjusius žmones arba materialinę žalą“, – pridūrė jis.

„Aramco“ nurodė, kad jos kompleksas Džizane, esančiame Saudo Arabijos pietvakariuose, „nenukentėjo“ ir veikia kaip įprasta, nors po atakos socialiniuose tinkluose buvo paskelbta nuotraukų, kuriose matyti kilęs gaisras.

Husiai per savo televiziją „al Masirah“ paskelbė, kad taikėsi į „Aramco“ naftos rezervuarus Džizane.

Saudo Arabija vadovauja karinei regiono šalių koalicijai, palaikančiai sunkioje padėtyje atsidūrusią Jemeno vyriausybę kare su Irano remiamais husiais, pastaruoju metu intensyvinusiais atakas prieš karalystę.

Kovo 25 dieną sukilėliai paleido raketų salvę į taikinius Saudo Arabijoje, tačiau jos taip pat buvo numuštos. Tačiau vienos jų, numuštos virš Rijado, nuolaužos užmušė egiptietį darbininką ir sužeidė du jo tėvynainius.

Jemene jau beveik 10 tūkst. žmonių žuvo nuo 2015 metų, kai Saudo Arabija įsitraukė į karą neturtingoje kaimyninėje šalyje. Šiuo metu Jemenas yra atsidūręs ant bado slenksčio.