Iš pradžių viskas klostėsi gerai, grafikai buvo sudaromi savaitei, darbe irgi reikėjo tik fizinių jėgų. Mūsų linijos operatorius taip pat buvo sukalbamas žmogus, o bendradarbės tokios pat jaunos merginos, norinčios papildomai užsidirbti.

Visgi po kurio laiko išgirdau gandus apie kitos linijos operatorių, kuris galimai priekabiauja prie jaunų darbuotojų. Kadangi turėdavome pakuoti prie bendros linijos saldainius, sėdėdavome ant kėdžių ir beveik neturėjome galimybės pajudėti, o rankos visada buvo užimtos produktų dėliojimu. Kaip pasakojo su minimu operatoriumi dirbusios merginos, jis dažnai prieidavo iš nugaros ir pradėdavo liesti krūtinę. Jo argumentas buvo vienintelis: „Tikrinu jos dydį“ ir smagiai šypsodavosi.

Dar jis sau leisdavo graibyti darbuotojoms užpakalį, mano draugei net buvo numovęs kelnes. Tačiau jos visos bijojo skųstis, kadangi galvojo, kad neras kito tokiu lanksčiu grafiku darbo.

Kartą atėjo ir mano eilė, kai jis norėjo prie manęs seksualiai priekabiauti. Save galiu apibūdinti kaip ne iš kelmo spirtą, todėl jam pabandžius man griebti už užpakalio, aš jam trenkiau su dėže saldainių ir išvadinau durniumi. Tuomet jis labai išsigando ir atsitraukė, o mano linijos operatorius jį apskundė vadovybei. Deja, kitos merginos buvo pasyvios ir geriau tyliai kentėjo nei rašė oficialius pareiškimus, todėl nepavyko priekabiautojo išvaryti.

Aš paskui jau ilgai ten nebeiškenčiau, kai keletą kartų teko padirbėti prie jo prižiūrimos linijos ir nors manęs nebelietė, bet ir toliau taip pat nepagarbiai elgėsi su kitomis darbuotojomis.

Ši istorija man buvo didelė pamoka. Supratau, kad yra žmonių, kurie naudojasi savo padėtimi, o kuklesnės ir nemokančios pasakyti „ne“ merginos taip ir toliau kenčia tokius pažeminimus. Moterys, netylėkime ir nebijokime ginti savo orumo net ir bijant prarasti darbą, ypač tokį neperspektyvų!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.