Ketvirtadienį dalį šalies dar lepins itin maloni šiluma, tačiau penktadienį temperatūra sumažės kone perpus, tad bus vėsoka, taip pat pakils žvarbus vėjas. Savaitgalio dienomis oras vėl sparčiai šils, tačiau ateinančios savaitės pradžioje šiluma ir vėl trauksis. Džiugu bent tiek, kad savaitgalį galėsime pasimėgauti gražiais ir maloniais orais.

Ketvirtadienį daug kur trumpai lynos. Daugelyje vietovių išsilaikys panaši šiluma kaip ir trečiadienį, tik pajūryje bus kiek vėsiau. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Nakties ir ryto metu kai kur suboluos rūkai. Vilniuje ir Kaune protarpiais lynos, vyraus pragiedruliai. Naktį termometrai fiksuos 8, dieną 16–17 laipsnių šilumos. Šiauliuose taip pat truputį palis, numatomi pragiedrėjimai. Naktį bus apie 8, įdienojus apie 16 laipsnių šilumos. Pajūryje debesys pasitaškys negausiu lietumi. Vyraus 7–10 laipsnių šiluma.

Penktadienį sustiprės nemalonus vakarinių krypčių vėjas, daug kur nuvilnis lietus, bus vėsiau. Vilniaus ir Kauno apylinkėse gausesni krituliai vyraus pirmoje paros pusėje. Po pietų daugės pragiedrulių. Numatoma 6–9 laipsnių šiluma. Šiauliuose taip pat varvės dangus. Temperatūra svyruos tarp 4–7 laipsnių. Pajūryje nakties ir ryto dangų gaubs debesys, lynos. Dieną dangus giedrinsis, įsismarkaus vėjas. Temperatūra svyruos apie 4–5 laipsnius šilumos.

Šeštadienį orai bus malonesni. Nakties metu temperatūra svyruos apie nulį, galimas plikledis. Dieną švies saulė, pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas, o temperatūra kils aukščiau nei penktadienį. Vilniuje ir Kaune, pirmoje nakties pusėje, dar bus apie 2 laipsnius šilumos, o ryte gali spustelti ir –1 laipsnio šaltukas. Įdienojus saulės spinduliai orą sušildys iki 11 laipsnių. Šiauliuose auštant bus apie nulį, vyraus skaidrus dangus. Dienos metu termometrai fiksuos 10 laipsnių. Pajūryje, naktį ir ryte, temperatūra svyruos tarp 1–3 laipsnių šilumos. Dieną oras sušils iki 9 laipsnių.

Sekmadienį bus dar šilčiau, tačiau stiprės pietų vėjas. Kritulių nenumatoma, debesuotumas bus menkas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus giedras dangus. Naktį temperatūra sieks 3, dieną 16–17 laipsnių šilumos. Šiauliuose nakties dangų niaukstys debesys, bus apie 3 laipsnius šilumos. Dienos metu oras sušils iki 15 laipsnių, bus saulėta. Pajūryje taip pat bus graži, tik vėjuota diena. Naktį bus apie 4, dieną apie 12 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , pirmadienį temperatūra vietomis vėl priartės prie 18 laipsnių šilumos, tačiau vėjas nenurims, o vakarėjant daug kur išaugs debesuotumas, palis. Antradienį į šalį įsiverš vėsesni orai, kurie primins penktadienio orus: dangus bus apniukęs, palis, bus vėsu ir vėjuota.