Šalia darželio pradėjus namo statybas ir atsirado minėtoji smėlio nuošliauža. Namas nuo pamatų spėjo išdygti, o duobės reikalai nepajudėjo iš vietos.

Girdėjau, kad kažkoks teismas vyksta... Kodėl savivaldybė nesiima veiksmų? Ar laukiame kažkokios nelaimės, kad pradėtų tvarkyt šią bėdą?

Nuotraukos autorius ne aš. Tai yra kitų tėvų padaryta nuotrauka. Veiksmas – prie vaikų lopšelio-darželio „Kūlverstukas“, Vilniuje.

Komentuoja Alina Kovalevskaja, Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovė

Šią vasarą šalia lopšelio-darželio „Kūlverstukas“ vyko intensyvios naujo gyvenamojo namo statybos. Statybų metu, po itin gausios liūties, susiformavo daugiau kaip 3 metrų ilgio ir 2 metrų pločio duobė, kuri apgadino mažylių lauko aikštelę ir darželio teritoriją juosiančią tvorą. Lopšelio-darželio administracija, norėdama užtikrinti vaikų saugumą, duobę ir vaikų žaidimo aikštelę netrukus aptvėrė.

Taip pat administracija nedelsiant kreipėsi į statytoją, kad šis sutvarkytų apgadintą vaikų žaidimo aikštelę ir darželio teritoriją. Statytojas savo kaltę pripažino ir duobę sutvarkė, tačiau nesutvarkė darželio teritorijos. Lopšelio-darželio administracija su namo statytoju sutarė, kad visi darbai bus padaryti vėliausiai iki balandžio pabaigos.