Poilsiautojai gali rinktis iš paklausiausių, labiausiai išvystytų Turkijos kurortų: Antalijos, Bodrumo, Marmario, o nuo šių metų – ir Izmiro. Turkijoje vasara ilga, sezonas joje tęsiasi nuo kovo 31 d. iki lapkričio mėnesio, rašoma pranešime spaudai.

„Šiemet iš Vilniaus oro uosto kils rekordinis orlaivių skaičius – po 4–5 per dieną“, – pasakojo Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ Lietuvoje Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Dauguma Turkijoje atostogaujančių poilsiautojų iš Lietuvos renkasi aukštesnės ir aukščiausios klasės, t. y. 4-5 žvaigždučių, viešbučius, dažniausiai – su programa „Viskas įskaičiuota“. Pasak kelionių organizatoriaus, ekonominės klasės viešbučių paklausos Turkijoje praktiškai nėra. Vidutinė kelionės kaina vienam asmeniui – 600 Eur.

Kelionių organizatorius fiksuoja ne tik rekordinę Turkiją (kelionių pasiūla didinta per 40 proc.), bet ir visą 2018 m. vasaros sezoną. „2017 m. spalį prasidėję išankstiniai pardavimai jau dabar muša rekordus – augo daugiau nei 50 proc. Tuo tarpu vien per du pirmuosius 2018 m. mėnesius, palyginti su praėjusiais metais, kelionių organizatorius Lietuvoje fiksavo 79 proc. siekusį aptarnautų keliautojų, t. y. parduotų kelionių, augimą. Kelionių paklausa neslūgsta ir toliau“, – sakė kelionių organizatoriaus atstovė.

Reaguodamas į didžiulę kelionių paklausą, tarptautinis kelionių organizatorius kasmet įveda po keletą naujų krypčių. Didelio poilsiautojų susidomėjimo taip pat sulaukė 2018 m. vasaros sezono kelionių asortimentą papildžiusios naujienos: Markės regionas Italijoje, labiausiai į Pietus nutolusi Graikijos kryptis – Peloponeso pusiasalis bei pietinis Portugalijos regionas – Algarvė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)