Prokuratūros pranešime sakoma, kad policininkai patruliavo, kai užpuolikai vėlai sekmadienį iš kelių automobilių pradėjo į juos šaudyti. Po susišaudymo pikapuose ir padidinto pravažumo automobiliuose, taip pat ant žemės aplink juos buvo rasti aštuoni žuvę užpuolikai.

Vienas policininkas žuvo, o dar trys buvo sužeisti.

Rajone, kur įvyko incidentas, aktyviai veikia Chalisko narkotikų kartelis.

Tuo tarpu prie Meksikos įlankos esančios Verakruso valstijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad dėl savaitgalio maišto viename kalėjime mirė aštuntas žmogus, kalinys.

Šeši policininkai sekmadienį mirė užtroškę nuo dūmų, kai kaliniai, priešindamiesi pavojingų nuteistųjų perkėlimui iš kalėjimo „La Toma“, sukėlė gaisrą.

Taip pat žuvo septintas žmogus, bet neaišku, ar jis buvo kalinys, ar kalėjimo prižiūrėtojas.

Gubernatorius Miguelis Angelis Yunesas sakė, kad keturi „itin pavojingi“ kaliniai padėjo vadovauti nusikaltėlių tinklams rajone aplink Amatlan de los Rejeso mieste esantį kalėjimą „La Toma“, todėl pareigūnai nusprendė perkelti juos į griežčiausio režimo federalinį kalėjimą.

M. A. Yunesas nenurodė nusikaltėlių gaujos, bet tame rajone seniai dominuoja kartelis „Zetas“.

Kai vietos ir valstijos policija nuvyko į kalėjimą paimti minėtų keturių kalinių, pateko į kalinių pasalą, sakė gubernatorius. Tada kaliniai sukėlė gaisrą, per kurį nuo dūmų užduso šeši policininkai.