Jos teigimu, 33 m. Julija Skripal Solsberyje buvo apnuodyta nervų sistemą veikiančia medžiaga praėjus vos kelioms dienoms po to, kai gavo prieigą prie 200 tūkst. JAV dolerių (162 325 eurų), laikytų slaptoje banko sąskaitoje.

Kaip rašo „The Sun“, šie pinigai priklausė jos broliui Aleksandrui, paslaptingomis aplinkybėmis mirusiam praėjusiais metais Sankt Peterburge.

43 m. Aleksandro Skripalio gyvybė užgeso jam atostogaujant su savo mergina Sankt Peterburge.

Žinoma, kad jis į ligoninę atvežtas sutrikus kepenų veiklai, o artimieji linkę jo mirtį įvardyti kaip įtartiną.

„BBC Russia“ savo ruožtu rašo, kad A. Skripalio mirtis galimai buvo panaudota tam, kad būtų nustatyta jo tėvo gyvenamoji vieta Jungtinėje Karalystėje (JK).

„Galima daryti prielaidą, kad Rusijos slaptosios tarnybos mėgino išsiaiškinti, kur tiksliai gyvena Sergejus Skripalis, o jo sūnaus kūno repatriacija galėjo jiems labai padėti gaunant šios informacijos“, – rašo leidinys.

J. Skripal šių metų vasario mėn. pabaigoje gavo prieigą prie brolio turėtų lėšų, o vos po kelių dienų buvo apnuodyta kartu su buvusiu dvigubu agentu – savo tėčiu S. Skripaliu, rašo news.com.au.

Pinigai gauti pardavus A. Skripaliui ir buvusiai jo žmonai Natalijai priklausiusį namą JK. Įdomu pastebėti, kad ši moteris yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos tarnybos (GRU) karinės žvalgybos pulkininko dukra.

Šiuo metu buvusi A. Skripalio žmona yra ištekėjusi už teniso trenerio iš Velso. Ji namą, kuriame gyveno su buvusiu sutuoktiniu, pardavė, o pusę gautos sumos grąžino A. Skripaliui.

S. Skripalio dukterėčia 45 m. Viktorija Skripal, ketinanti su J. Skripal Solsberio ligoninėje susitikti artimiausiomis dienomis, papasakojo apie slaptą banko sąskaitą.

Britų institucijos ketina šiai moteriai išduoti vizą, kad V. Skripal galėtų tapti pirmąja šeimos nare, susitikusia su apnuodyta J. Skripal ir aplankiusia vis dar komos ištiktą savo dėdę S. Skripalį.

„Niekas dar to nežino. Vasario mėn. pabaigoje Julija iš tėvo Sergejaus gavo įgaliojimą disponuoti pinigais, esančiais slaptoje banko sąskaitoje ir priklausiusiais velioniui jos broliui Aleksandrui. Po skyrybų jo buvusi žmona Natalija jam išmokėjo 200 tūkst. JAV dolerių ir jis šių pinigų neišleido. Šiuo metu jie yra Rusijos banko sąskaitoje“, – papasakojo V. Skripal.

Rusijos Jaroslavlio mieste gyvenanti S. Skripalio dukterėčia jau yra kalbėjusi apie dviejų jos giminaičių apnuodijimą kovo 4 d. Tada ji užsiminė apie paslaptingą J. Skripal vaikiną, už kurio ji ketino ištekėti.

S. Skripalio dukterėčios teigimu, J. Skripal susidūrė su išrinktojo šeimos priešiškumu, kai vaikino mama sužinojo apie planuojamas vestuves. Esmė ta, kad J. Skripal išrinktojo mama – aukšto rango Rusijos saugumo pareigūnė. Esą nieko keisto, kad ji įtūžo sužinojusi, kad sūnus ketina vesti dukrą vyro, išdavusio 300 agentų.

Buvusi S. Skripalio sūnaus žmona N. Skripal ištekėjo už iš Velso kilusio teniso trenerio Wyno Lewiso ir gyvena Kipre. Panašu, kad ją buvusio sutuoktinio mirtis praėjus šešeriems metams po jų skyrybų tikrai stipriai sukrėtė. Moters tėvas GRU pulkininkas Genadijus Griščenka buvo geriausias 66 m. S. Skripalio draugas, tačiau vėliau pastarasis buvo įvardytas kaip tėvynės išdavikas, slapta šnipinėjęs britų žvalgybos tarnybos MI6 naudai.

Remiantis pateikiamais duomenimis, šiuo metu J. Skripal yra sąmoninga ir kalba, jos sveikata pastebimai gerėja. Kovo 4 d. ji buvo rasta susmukusi ant suolelio šalia tėvo S. Skripalio. Viliamasi, kad būtent ji galės praskleisti paslapties šydą ir papasakos, kaip gi nutiko, kad jos tėvas buvo apnuodytas mirtį sukelti galinčia nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Tyrėjams kol kas nepavyko atsekti tikslaus S. ir J. Skripalių judėjimo, o pasikėsinimas nužudyti sukėlė diplomatinį konfliktą tarp JK ir Rusijos. Pastaroji, kaip buvo galima įtarti, neigia prisidėjusi prieš šios atakos.

Nuo tada policijos pareigūnai spėjo apklausti J. Skripal bičiulę, į JK lėktuvu atvykusią su svaro vertės košės pakeliu, skirtu S. Skripaliui. Įtarta, kad košė gali būti užnuodyta. Dar informuojama, kad nuodų pėdsakų aptikta ant S. Skripalio namų, esančių Solsberio mieste, lauko durų.