Jie užpildė miesto areną, o šiauliečiai namuose 93:90 įveikė LKL čempioną Kauno „Žalgirį“, kuriam buvo nusileidę paskutinius 20 kartų. Pastarąjį kartą „Šiauliai“ žalgiriečius buvo nustebinę lygiai prieš šešerius metus – 2012-ųjų balandžio 2 dieną, kai laimėjo 92:81.

„Nepavyko sumotyvuoti žaidėjų. Atrodo, du kartai, kaip „Šiauliai“ mus jau praktiškai buvo aplošę Kaune, nesumotyvavo jų. Pradėjome rungtynes tikrai labai slogiai. „Šiauliai“ ir labiau norėjo, ir iš kitos pusės labai įspūdingai žaidė, ir gerai pataikė. Su kuo juos ir reikia pasveikinti, jie sužaidė puikias rungtynes ir nusipelnė pergalės“, – spaudos konferencijoje pareiškė Šarūnas Jasikevičius.

„Mes sunkiai LKL žaidžiame pastaruoju metu. Jau nusibodo didelės frazės, bet sakau: sekasi sunkiai. Nežinau kodėl, nežinau. Šiandien vėl kiekvieną sykį, kai priartėdavome, mus paskandindavo gynybinės klaidos. Nebuvome pasiruošę iki galo atidirbti aikštelėje – galbūt 60-70 proc.

Nemanau, kad mūsų lyderiai žaidė labai protingai ar gerai. Trūko ramybės iš įžaidėjų ir taip toliau. Kita komanda buvo puikiai paruošta ir sakau, kažkiek tai yra dėsninga“, – Š. Jasikevičius.

Beje, Šarą ketvirto kėlinio viduryje „Šiauliams“ pirmaujant 78:74 teisėjai nubaudė technine pražanga ir tai svečiams kainavo tris brangius taškus.

Antanas Sireika spaudos konferencijoje buvo labai laimingas ir džiaugėsi tiek savo auklėtinių pastangomis, tiek sausakimša arena.

„Man labai smagu už vyrus. Nesakau, kad kažką stebuklingo padarėme, bet man labai patiko tai, kad jie nenuleido rankų. Jie neturi būti robotai ar trenerių užgaidų vykdytojai, jie turi stengtis suprasti. Krepšinis – improvizacinis žaidimas. Jame visąlaik reikia apgauti savo varžovą.

Aš džiaugiuosi dėl žmonių. Mano svajonė, kad jie taip rinktųsi į rungtynes, bet galiu atvirai pasakyti, kad nesitikėjau, jog susirinks pilna salė“, – nustebintas buvo A. Sireika.

Primename, kad žalgiriečių jau artimiausiomis dienomis laukia skrydis į Pirėjų ir svarbus paskutinis Eurolygos reguliariojo sezono mačas su „Olympiakos“. Jį laimėjęs „Žalgiris“ finišuotų penktoje arba šeštoje pozicijoje, o pralaimėjęs veikiausiai liktų septintas arba aštuntas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)