Beveik du mėnesius rinkęs pilnas žiūrovų sales, filmas vėl bus rodomas kino teatruose „Pasaka“ ir „Forum Cinemas Vingis“ Vilniuje, bei kitų Lietuvos miestų kino teatruose, rašoma pranešime spaudai.

Pradėjęs savo pasaulinį turą nuo A lygio Varšuvos kino festivalio, kuriame dar rudenį buvo surengta pasaulinė jo premjera, dokumentinis lietuvių režisieriaus filmas jau buvo parodytas aštuoniuose prestižiniuose kino festivaliuose, atsiėmė keturis pagrindinius apdovanojimus, buvo ne kartą pripažintas žiūroviškiausiu festivalių filmu.

Šiandien „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ ir toliau itin laukiamas tarptautiniuose kino festivaliuose.

Vos prieš kelias dienas filmas buvo pristatytas tarptautiniame Ukrainos kino festivalyje „Docudays UA“. O pats režisierius festivalyje surengė ir kitų savo filmų retrospektyvą, tapo festivalio žiuri nariu ir vedė kūrybines dirbtuves.

Anot jo, didelis kino festivalių programos sudarytojų susidomėjimas filmu – be galo malonus. Nes kino žmonės tikrai žino, kad patekti į žinomus kino festivalius nėra lengva net geriems, savo šalyse populiarumą pelniusiems, filmams. Festivalių organizatoriai gauna tūkstančius paraiškų, iš jų atrenkami patys stipriausi filmai, todėl ne tik dalyvauti, bet dar būti atrinktam į konkursines ar specialias programas – nepaprastai didelis pasiekimas.

A. Matelio filmas šiuo metu yra atrinktas į dar aštuonis kino festivalius visame pasaulyje. Filmas dalyvavo konkursinėje tarptautinio Sofijos kino festivalio programoje, dar rungsis tarptautinių kino festivalių „DocsBarcelona“ ir Vienos „LET'S CEE“ konkursinėse progamose, bus pristatytas Miuncheno kino festivalio programoje Best of the Fest“, Baltijos Šalių kino renginiuose „Baltic Frame“ Kopenhagoje ir Aarhos, Belgrado tarptautiniame kino festivalyje, Varšuvoje vykstančiame filmų sporto tema festivalyje, tarptautiniame Trento kino festivalyje ir tarptautiniame A klasės Maskvos kino festivalyje.

Ir tai bus trečias A klasės kino festivalis, į kurį yra atrinktas naujausias lietuvių režisieriaus darbas. Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, pasak tų, kuriems teko matyti filmą, paperka neįtikėtinai aukšta vizualine kokybe ir jautriai papasakota istorija apie nematomą sporto pasaulio pusę, apie vienas sudėtingiausių bei populiariausių varžybų pasaulyje – „Giro d'Italia“, kuriose be galo svarbus vaidmuo tenka dviračių sporto vienuoliams, vadinamiems „gregory“, dviratininkams, pasiruošusiems iškęsti pačius sunkiausius iššūkius dėl savo komandos lyderio pergalės.

Būtent jie režisieriui atvėrė savo širdis ir leido stebėti jų kasdienybę – alinantį darbą, kančias rengiantis lenktynėms ir jų metu, kai be teisės į asmeninę pergalę, jiems tenka iškęsti pačius sunkiausius iššūkius dėl savo komandos lyderio triumfo. Anot režisieriaus, didelį filmo pasisekimą žiūrovų tarpe, matyt, sąlygojo pasiaukojimo tema, kuri yra universali. Nesvarbu apie ką kalbam – sporto pasaulį ar kasdienį mūsų visų gyvenimą.

Po kino festivalius keliaujantį filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ – vėl galima pamatyti Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)