Ketvirtą kartą Panevėžio miesto Laisvės aikštėje vyko akcija „Sukalk inkilą zylei“. „Ąžuolo“ progimnazijos jaunojo miško bičiulio būrelio „Miško meistreliai“ nariai pagamino ruošinių inkilams ir pakvietė panevėžiečius sukalti namelį zylutei.

Oras buvo šaltokas, bet jaunieji gamtos mylėtojai degė dideliu noru padėti praeiviams sukalti inkilą. Šiais metais norinčių nebuvo daug, bet tie, kurie atėjo ir kalė, buvo labai patenkinti šia akcija ir dėkojo jauniesiems miško bičiuliams už gražią bei prasmingą akciją. Aktyviausi būrelio nariai – sesutės dvynės Greta ir Lina Morkūnaitės, Kasparas Rimša, Justinas Palionis, Emilis Žemgulis bei Eva Banytė, – ne tik padėjo sukalti inkilus, bet ir noriai dalinosi patarimais, kaip juos iškelti ir prižiūrėti.

Jaunieji miško bičiuliai vieną inkilėlį iškėlė Laisvės aikštėje augančioje eglėje. Akcijoje dalyvavę panevėžiečiai savo sode ar miške iškels 40 inkilų zylutėms.

Per keturias akcijas „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai panevėžiečiams padėjo sukalti 190 inkilų zylėms. Smagu, kad yra žmonių, besirūpinančių mažaisiais sparnuočiais.