„Forum cinemas Vingis“ žiūrovas DELFI tvirtino, kad tokia ilga eilė susidarė dėl to, kad kino teatre naudojamos labai lėtai besisukančios durys. „Jos nuolat sustoja, nes nejaučia einančių žmonių ir juos tranko. Aš pats eidamas gavau iš durų į veidą“, – piktinosi vyras.

Visgi ne tik ši nemaloni situacija užkliuvo DELFI skaitytojui, bet ir atsainus „Forum cinemas“ darbuotojo požiūris. „Atėjo darbuotojas ir bandė atidaryti avarinį išėjimą, prabraukė kortele, bandė rakinti raktais, tačiau durys neatsidarė. Jis tepasakė, matyt, sugedo kažkas, ir pasišalino“, – apie keistą darbuotojo reakciją pasakojo jis.

Esant tokiai padėčiai, pasak vyro, žmonės ir prisiminė neseniai įvykusią tragediją Rusijos Kemerovo mieste, kai ten degusiame prekybos centre lankytojai negalėjo pabėgti iš pastato dėl užblokuotų durų.

DELFI susisiekė su „Forum cinemas“ atstovais ir prašė pakomentuoti šį incidentą. Kino teatro ūkio dalies vadovas Egidijus Žemaitis dėkojo pastabiam lankytojui, kadangi tai padeda atkreipti dėmesį į trūkumus, kuriuos stengiamasi kuo greičiau pašalinti.

„Darome viską, kad lankytojams lankymasis kino centre būtų malonus ir saugus. Dėl durų (suktuko) saugumo: duryse sumontuota daug jutiklių, kurie užtikrina, kad durys nieko neprispaustų, sustotų mažiausiai kliūčiai pasitaikius jų kelyje. Kartais lankytojai dėl skubėjimo susigrūda į vidų, dėl to durys pradeda suktis lėčiau arba sustoja, kad nesužeistų žmonių”, – tikino jis.

Atsakydamas į klausimą, kokių saugumo priemonių imamasi, jog nepasikartotų įvykusi tragedija Rusijoje, vadovas prašė nelyginti dviejų skirtingų šalių. „Nemanau, kad mus reikia lyginti su viena iš šalių, turinčių didžiausią korupcijos indeksą pasaulyje. Mus prižiūrinčios tarnybos nuolat tikrina labai nuodugniai, į jų pastabas visada reaguojama nedelsiant, nes lankytojų saugumas mums yra labai svarbus”, – nurodė jis.

E. Žemaičio teigimu, gaisro atveju visos kino centre esančios durys atsidaro iš vidaus, jei jose sumontuotos spynos – jos yra prijungtos prie priešgaisrinės sistemos ir atsirakina automatiškai gaisro atveju, dingus elektrai taip pat, o visos priešgaisrinės sistemos tikrinamos vieną kartą per metus (daromi bandymai, imituojamas gaisras).

„Taip pat, kartą per metus tikrina ir priešgaisrinės tarnybos inspektoriai, be to, dar būna neplanuoti patikrinimai (paskutinis buvo prieš tris savaites, pastabų iš inspektorių nebuvo). Lankytojams su vežimėliais, duryse (suktuke) yra specialus mygtukas, kurį paspaudus durys pradeda suktis lėčiau, kad su vežimėliu būtų saugu pro jas važiuoti”, – informavo atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)