Paskutinės vietos už 15 eurų arba daugiau nei 1000

Pasiūlymų, kur pajūryje galėtumėte praleisti Velykų savaitgalį, yra daugybė. Nuo pigiausių iki brangiausių variantų. Nors prie jūros lietuviai keliauja ne tik vasarą, bet ir per šventes, daug viešbučių reklamų nurodo, kad vietų dar yra. Remiantis „Booking.com“ duomenimis, iš 163 apgyvendinimo paslaugas teikiančių vietų, užregistruotų šioje svetainėje, balandžio 1–2 dienomis užimta 76 proc.

123 kambariai, kuriuose galėtumėte nakvoti balandžio 1-ąją, kainuoja nuo 150 iki 200 eurų ir daugiau. 82 proc. iš jų jau rezervuoti. Brangiausias vienos nakvynės pasiūlymas šioje kategorijoje, kurį pavyko rasti internete, buvo aukščiausios klasės Suite tipo apartamentai, kuriuose norėdami galėtumėte „tilpti“ ir šešiese už 1900 eurų. Apartamentai šalia jūros yra viešbutyje „Auska“. Tiesa, standartinis dvivietis kambarys ten kainuotų daug mažiau, nuo 45 eurų.
J. Basanavičiaus gatvė per Velykas

Pigiausias pasiūlymas, kurį pavyko rasti – naktis „Ramanyje“, svečių namuose. Už 15 eurų galima užsisakyti nakvynę, į kainą įskaičiuotas nemokamas parkingas, galimybė kepti maistą ant griliaus, belaidis internetas. Deja, tektų miegoti dvejose atskirose lovose ir šis pasiūlymas yra paskutinė galimybė praleisti naktį ten, nes teliko vienas laisvas kambarys.

Jaunimo pamėgtoje Nidoje, remiantis „Booking.com“ informacija, apgyvendinimo paslaugas siūlo 34 vietos, iš jų 80 proc. savaitgalį irgi jau užimtos. Pati pigiausia nakvynė vienai nakčiai dviems žmonėms atsieitų 18 eurų, už juos būtų galima apsistoti privačiuose nakvynės namuose, kurie primena mūrinį gyvenamąjį namą.

Brangiausias pasiūlymas, kurį pavyko rasti – Deluxe apartamentai, kuriuose galima apsistoti keturiese. Už naktį dviejų miegamųjų apartamentuose „Harmony Park Nida House“ reikėtų mokėti 1000 eurų. Tiesa, toks pasiūlymas – paskutinis.

Apibendrinus visus matytus pasiūlymus, už nakvynę dvigulėje lovoje viešbutyje ar svečių namuose reikėtų mokėti apie 40-50 eurų. Keliaujant į Nidą reikėtų atkreipti dėmesį ir persikėlimo keltu kainas, jei keliaujate automobiliu. Už periskėlimą į abi puses su transporto priemone reikėtų sumokėti ne mažiau nei 11,05 eurų, tuomet reikėtų pridėti bilietus keleiviams.
Perkėla

Jau atvyksta ir užsieniečiai

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė papasakojo, kad darbo šiuo metu netrūksta ir jau tikrai galima pastebėti augančius svečių srautus. Nors tikslios informacijos negalėtų pateikti, pasak jos, tikėtina, kad kavinės, restoranai specialiai atsidarys būtent Velykų šventės dienomis, tačiau dalis jų jau ruošiasi šiltajam sezonui. Neveltui, nes, informacijos centro vadovės teigimu, šiandien sulaukė svečių ne tik iš kaimyninių šalių, bet ir iš Izraelio.

„Šiuo metu jau pradeda atsidarinėti įvairios maitinimo ir apgyvendinimo įstaigos. Neaišku, ar tai susiję labiau su Velykomis, ar jau prasidedančiu aktyviuoju laikotarpiu, vienareikšmiškai atsakyti negalime. Šiandien jau matome, kad pradeda šurmuliuoti miestas nuo atvykusių svečių. Turizmo centre taip pat jaučiasi didesnis srautas“, – teigia R. Kmitienė.

Paklausta apie vidutines kainas kavinėse ir kitose įstaigose, R. Kmitienė teigia, kad poilsiautojai atvyksta žinodami, kokios kainos pajūryje, tačiau taip pat vis daugiau jų išmoko keliauti išmaniai – pasinaudoja specialiais šventiniais pasiūlymas, nuolaidų kuponais.

„Ypač sezono laikotarpiu galime pasakyti, kad žmonės jau atvyksta į Palangą žinodami kainas, pasinaudodami specialiais pasiūlymais, kuriuos paruošia viešbučiai, apgyvendinimo įstaigos.<...> Šiuolaikiniai turistai naudojasi išmaniosiomis priemonėmis, įvariais nuolaidų portalais, rezervacinėmis sistemomis, kurios siūlo įvairias nuolaidas. Jei užsukę į mūsų turizmo centrą klausia apie kainas, mes turime, ką rekomenduoti, bet dažnesnis klausimas yra apie užimtumą ir ką galima nuveikti“, – apibrendrina R. Kmitienė.

Jei vykstate į pajūrį dėl pramogų, jų turėtų netrūkti ne tik gigantiškais margučiais papuoštoje J. Basanavičiaus gatvėje. Kovo 30 – balandžio 5 dienomis vyks „Palangos dienos 2018”. Tiesa, sekmadienį renginiai nevyks, todėl norint išgirsti nemokamus šventinius koncertus ar sudalyvauti kituose renginiuose, reikėtų atvykti dieną prieš arba antrąją Velykų dieną. Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį balandžio 2-ąją reikėtų tikėtis gero oro arba paruošti tinkamą avalynę bei drabužius, nes palangiškiai kviečia į žygį maršrutu Palanga – Šventoji. Šis renginys skirtas paminėti 1921 m. kovo 30 d. Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)