„Southern Tigers“ jaunimo komanda visą mėnesį sunkiai plušo „Lietuvos ryto“ arenoje ir dirbo su klubo bei kviestiniais specialistais - Evaldu Kandratavičiumi, Robertu Kuncaičiu, Arvydu Gronskiu, Alberto Blanco, Tadu Jackūnu, Dariumi Aučyna bei Mariumi Linartu.

Šia puikia proga pasiruošti Kinijos antrosios lygos atkrintamosioms varžyboms itin džiaugėsi 32-ejų komandos specialistas Qu Shaobinas: „Lietuvos krepšinis yra labai stiprus visuose lygiuose.

Net universitetai turi labai geras komandas, o tai mums leido nesunkiai rasti tinkamų varžovų Lietuvoje. Kinijoje didele problema yra treniruotėse atliekamų pratimų technika, kurią stengėmės tobulinti treniruotėse.

Man labai patinka, kad Lietuvoje yra žaidžiamas komandinis krepšinis. Puolime ir gynyboje visi žaidėjai turi dirbti išvien. Kinijoje komandos dažniausiai remiasi individualiu krepšininkų meistriškumu ir žaidimu vienas prieš vieną, tačiau šiuo metu šalies krepšinyje vyksta pokyčiai. Norime būti arčiau Europos bei komandinio žaidimo“.

J. Kazlausko vadovaujamas „Southern Tigers“ yra vienas sėkmingiausių bei tituluočiausių Kinijos lygos klubų, o savo jaunimo ekipos sudėtyje turi ir NBA perspektyvų turintį 14-metį talentą Xu Xiną.

„Jo laukia labai šviesi ateitis, – prognozavo vyriausiasis jaunimo komandos treneris Qu Shaobinas. – Kol kas jis Kinijoje rungtyniavo tik moksleivių lygose, tačiau tėvai sieks, kad jis ateityje žaistų NCAA. Manome, kad jau kitais metais jį medžios ne vienas NBA skautas“.

Jaunųjų Kinijos talentų pasiruošimą vainikavo rungtynės su „Vytautu“, kurios pasižymėjo itin dideliu rezultatyvumu ir baigėsi Prienų ekipos pergale 157:116.

„Nemanau, kad gerai gynėmės, nes praleidome labai daug taškų greitame puolime, tačiau patys sumetėme 23 tritaškius, todėl puolimą galima laikyti sėkmingu, – sakė „Southern Tigers“ strategas. – Šį mėnesį Lietuvoje labai daug išmokome ir į Kiniją tikrai sugrįšime patobulėję“.

Paklaustas apie vizitą Vilniuje Qu Shaobinas džiaugėsi įgyta patirtimi ir teigė, kad į Lietuvą dar norėtų sugrįžti ateityje.

„Lietuvoje žaidėjams labai patiko. Ypač atkaklūs mūšiai aikštėje. Manau, kad čia norėčiau sugrįžti kiekvienais metais, kad galėčiau pasisemti dar daugiau Lietuvos krepšinio filosofijos“, – mūsų šalies krepšinį gyrė 32-ejų metų strategas iš Kinijos.

„Kinijos komandos gali pasirinkti bet kokią šalį, kurioje tobulinti savo įgūdžius, bet jie renkasi Lietuvą, o tai yra labai sveikintinas dalykas, – džiaugėsi Jono Kazlausko asistentas „Southern Tigers“ ekipoje Rolandas Jarutis. – Labai malonu, kad „Lietuvos ryto“ klubas sudarė puikias sąlygas, kuriomis Guangdongo ekipa buvo labai patenkinta“.

„Esame dėkingi Jonui Kazlauskui už suteiktą galimybę ir pasitikėjimą, kad „Lietuvos ryto“ klubas gali padėti tobulėti perspektyviesiems Kinijos krepšininkams, kalbėjo Vilniaus klubo direktorius Darius Gudelis. – Tikimės, kad tai taps tradicija ir ateityje Vilniuje pamatysime dar ne vieną talentingą ekipą iš Kinijos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)