„Mes visada kvietėme ir siūlėme, kad dalyvautų (LLRA-KŠS valdančiojoje koalicijoje - ELTA). Ir tai būtų tiktai jų pasirinkimas, jų noras dalyvauti. Bet kol kas to noro tokio nėra“, - „Žinių radijui“ kalbėjo Seimo Pirmininkas.

Pasak jo, nepaisant to, kad valdančiųjų ir LLRA-KŠS santykiai iš šono žvelgiant neatrodo aiškūs, balsavimai Seime rodo priešingai.

„Tiesiog kalbamės kiekvienu klausimu, kiekvienu pateikimu, pasižiūrime programas ir ieškome bendrų sutarimų. Ir surandame juos“, - apibendrino V. Pranckietis, patvirtindamas, kad pati Lenkų rinkimų akcija nereiškia noro formalizuoti santykių su valdančiaisiais.

Seimo Pirmininkas sako, kad esant reikalui į koaliciją bus kviečiama Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga. Šiuo metu, anot Seimo Pirmininko, situacija koalicijoje yra pakankamai stabili.

Seimo Pirmininkas, kovo 16 d. skeptiškai atsiliepdamas apie opozicinių partijų iškeltą pirmalaikių rinkimų idėją, pareiškė, kad valdantieji artimiausiu metu ketina sustiprėti. V. Pranckietis tuomet akcentavo, kad yra politinių grupių, norinčių prie „valstiečių“ prisijungti.

Seimas dirba, sprendimus priiminėja, kaip matote, dauguma yra. Ji, atrodo, dar sustiprės, nes yra daugiau norinčių dirbti drauge prie daugumos“, - kalbėjo V. Pranckietis, pridurdamas, kad negali būti net kalbos apie pirmalaikius rinkimus.