Huntingdono teismas D. Grigalauskiui paskyrė 120 valandų viešųjų darbų, 170 svarų sterlingų baudą ir 20 valandų konsultacijų pas psichologą.

Lietuvis teistas dėl privačių seksualinių įrašų paviešinimo turint siekį priversti pasijausti nepatogiai. Šis nusikaltimas dar vadinamas keršto pornografija.

„Likau giliai nusivylęs savimi, nes nesu pirmas lietuvis, įvykdęs šį nusikaltimą“, – DELFI juokavo švelnia bausme atsipirkęs D. Grigalauskis.

Jį nustebino, kad buvusi mergina, kuri ir kreipėsi į teisėsaugą, teismui parašė laišką, kuriame nurodė D. Grigalauskiui atleidžianti ir nenorinti, kad šis sėstų į kalėjimą. Ji taip pat prokuroro paprašė panaikinti draudimą lietuviui prie jos artintis ir su ja bendrauti.

D. Grigalauskio aiškinimu, švelnią bausmę lėmė, kad jis iš karto nuoširdžiai prisipažino kaltu. Už tokį nusikaltimą lėmė iki pusės metų kalėjimo, taigi lietuvis dėkingas buvusiai merginai, kad belangės pavyko išvengti.

Prieš teismo sprendimą D. Grigalauskis kalbėjosi su probacijos pareigūne, kuri išklausė jo poziciją, domėjosi, kokia jo reakcija į nusikaltimą ir paskui viską perdavė teisėjams. Jo aiškinimu, probacijos pareigūnė buvo nustebusi, kad jis toks atviras ir nuoširdus, nemano, kad jis ateityje vėl gali taip pat nusikalsti. Ji ir informavo, kad D. Grigalauskis toli gražu ne pirmas už tokį nusikaltimą teisiamas lietuvis.

Trijų teisėjų kolegija pareiškė, kad byla skamba nemaloniai, tačiau pasikliaus probacijos pareigūnės rekomendacija. Valstybė padengė advokato išlaidas.

„Viskas baigėsi, tuoj susirasiu kokį mažą darbą ir mėginsiu toliau montuoti filmukus“, – sakė pašnekovas.

Įrašą parodė susipykęs

Praėjusią savaitę D. Grigalauskis DELFI papasakojo pusmetį draugavęs su viena mergina. Santykiuose buvę pykčių. „Buvome nusifilmavę savo sekso įrašą, susipykome ir aš sausio pradžioje įrašą parodžiau vienam žmogui.

Po to, kai mane apvogė, mes dar kartą susipykome, aš buvau truputį emociškai nestabilios būsenos ir vaizdajuostę parodžiau dar dviem jos draugėms. Aš tuo nesididžiuoju, tikrai blogai padariau, bet ji raportavo mane policijai tik tada, kai pasakiau, kad turiu naują merginą. Čia buvo kaip jos kerštas. Ji pasinaudojo anglų įstatymų duotais ginklais“, – pasakojo D. Grigalauskis.

Jis aiškino vaizdo įrašą jos draugėms parodęs siekdamas supykdyti ir sunervinti merginą.

Kovo 3, šeštadienį, D. Grigalauskis laukė draugų. Išgirdęs beldimą manė, kad pasirodė draugai, o iš tikro policijos pareigūnai informavo apie areštą.

Sulaikytas ir apklaustas jis iškart prisipažino, ką padaręs. Po sulaikymo lietuviui uždrausta susisiekti su nusikaltimo auka – buvusia mergina.

Jungtinėje Karalystėje D. Grigalauskis gyvena jau 7 metus. Vaikinas sako čia emigravęs, nes norėjęs valgyti – prisipažįsta kilęs iš labai neturtingos šeimos.

„Paskutiniais metais Lietuvoje mano šaldytuvas buvo praktiškai tuščias, tikrai buvo žemiau skurdo ribos. Man čia gerai. Lietuvoje turbūt iki šiol būčiau taupęs, kad įsigyčiau pirmąsias kameras. Anglija man padėjo siekti aistrų. Tikrąja ta žodžio prasme myliu filmą labiau nei merginą“, – juokavo jis.

Laisvalaikiu D. Grigalauskis laisvalaikį skiria filmams, jų kūrimui ir filmavimui. Tuo jis ketina užsiimti ir ateityje.