Aiškinasi priežastį

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė Renata Oželienė teigė, kad kol kas tikslios gaisro priežastys nėra nustatytos.

„Tiksli gaisro priežastis nėra žinoma, bus atliekami tyrimai, ekspertai nustatys, kodėl kilo gaisras ir kas jį sukėlė“, - sakė prokurorė.

Tačiau, viena iš galimų priežasčių yra įvardijamas dūmtraukio gedimas.

„Keliamos pirminės versijos turi būti patikrintos, jos kinta. Šiandien pasakyti, kodėl tai įvyko, būtų klaidinga“, - sakė R. Oželienė.

Spaudos konferencija apie gaisrą Kaune

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Artūras Šalvaitis antrino prokurorei.

„Viena iš galimų priežasčių yra techniškai netvarkingas šildymo įrenginys, tačiau negalima pasakyti, kad tai įvyko būtent dėl to“, - sakė priešgaisrinės tarnybos viršininkas.

Mama sulaikyta

„Vaikų mama laikinai sulaikyta ir šiuo metu yra apklausiama. Tikėtina, kad mirtį ir gaisrą sukėlė netinkamas motinos pareigų vykdymas. Vaikai buvo palikti vieni per ilgai ir, galimai, užrakinti, todėl negalėjo išeiti iš namų.

Šiandien užtenka pirminių duomenų, kad pareikštume įtarimus dėl neatsargios jos kaltės ir vaikų nepriežiūros“, - teigė prokurorė.

Parodymai kelia abejonių

„Turime duomenų, kuriuos perpasakojo jos artimieji. Ji teigė, kad vaikus paliko trumpam ir išbėgo į banką pasiimti pinigų, tačiau mums tokios aplinkybės kelia abejonių“, - sakė R. Oželienė.

Vaikučių tėvas ir motinos sugyventinis, prokurorės žiniomis, su šeima nebegyvena daugiau nei metus.

„Mūsų žiniomis, jie apie vienerius metus gyvena atskirai. Šiame tyrime jis yra laikomas nukentėjusiuoju. Šiandien ryte vyras buvo apklaustas. Jam pačiam yra neaišku, dėl kokių priežasčių vaikai buvo palikti vieni, kai kitame pastate buvo jų močiutė“, - pasakojo prokurorė.

Trečiadienį pasibaigia dviejų parų laikino mamos sulaikymo terminas. Ar bus teismo prašoma suimti ją ilgesniam laikui, prokurorė kol kas pasakyti negali.

„Šiuo metu mes suėmimo neplanuojame, bet dar viskas darbinėje stadijoje“, - sakė R. Oželienė.

Spaudos konferencija apie gaisrą Kaune

2015 metais rugsėjo mėnesį vaikų mama buvo bausta dėl mažamečių nepriežiūros.

„Konstatuota, kad tąsyk su savo sugyventiniu ji vartojo alkoholį ir jos kraujyje buvo rasta net 3,52 promilės alkoholio“, - sakė prokurorė.

Pirmadienį, po kraupaus įvykio, moters kraujyje buvo rasta 0,09 promilės alkoholio. Po gaisro moterį ištiko šokas, ji buvo pristatyta į Kauno klinikas. Vėliau paimti kraujo mėginiai nustatyti alkoholiui ar narkotinėms medžiagoms.

2016 m. ugniagesiai, vykdydami prevencines priemones, lankėsi šiame name ir buvo išsakytos pastabos dėl netinkamo krosnies įrengimo.

„Buvo toks atvejis. Įspėjome, kad reikia susitaisyti krosnį, tačiau, greičiausiai dėl finansinės padėties, jokie pataisymai nebuvo atlikti“, - sakė A. Šalvaitis.