Nors tų skirtumų nėra daug, tačiau didžiausias slypi tame, kad kvietimai į pastarąsias vestuves skambėjo kaip prašymas, o į Kembridžo hercogo ir hercogienės – kaip įsakymas.

Williamo ir Kate kvietime skelbiama, kad karalienė įsakė dvaro rūmų valdytojui (angl. Lord Chamberlain) pakviesti pasirinktus svečius, o štai Harry ir Meghan kvietimas yra mažiau formalus. Tiesą sakant, jis labiau primena įprastą kvietimą į vestuves. Harry ir Meghan kvietime rašoma, kad princas Charlesas prašo dalyvauti pakviestų svečių šventinėje progoje.

Kaip pastebėjo vienas „Twitter“ vartotojas, šis skirtumas gali būti susijęs su faktu, kad Williamas yra žymiai arčiau eilėje į sostą nei jo jaunesnysis brolis. Jeigu Williamas yra trečias eilėje po savo tėvo, tai Harry netrukus – kai gims trečiasis Williamo ir Kate vaikas – bus net šeštas eilėje.

Nepaisant formalaus kvietimo, Williamo ir Kate vestuvės techniškai nebuvo laikomos oficialiu renginiu.

Kitas pastebimas skirtumas tarp kvietimų – Williamo ir Kate kvietimas buvo siunčiamas karalienės vardu (todėl ant jo buvo valdančios monarchės emblema), o Harry ir Meghan kvietimas – princo Charleso vardu ir su Velso princo emblema.

Taip pat yra dar viena svarbi detalė, į kurią vertėtų atkreipti dėmesį. Vestuvių kvietimuose prie Meghan prirašoma „Ms.“, o prie Kate – „Miss“.

Kalbama, kad šis skirtumas atsirado dėl to, kad Meghan yra išsiskyrusi. Vis dėlto, nėra tokios etiketo taisyklės, kuri reikalautų į išsiskyrusią moterį kreiptis „Ms.“ – iš tikrųjų paprastai formalusis etiketas reikalauja į jas kreiptis buvusia santuokine pavarde – tačiau daugelis moterų pirmenybę teikia neutralesniam „Ms.“.

Taigi, „Ms.“ gali būti paprasčiausia M. Markle asmeninis pasirinkimas.

Į santuokos ceremoniją ir karalienės rengiamus pietus, kurie vyks Šv. Jurgio salėje Vindzoro pilyje, pakviesti apie 600 žmonių. Po ceremonijos apie 200 svečių dalyvaus privačiame priėmime, kurį princas Charlesas rengs Frogmore rūmuose, esančiuose toje pačioje vietoje, kur buvo darytos poros sužadėtuvių nuotraukos.

33 metų Harry ir 36 metų Meghan paskelbė apie savo sužadėtuves pernai lapkritį. Nors vis dar nėra paskelbta, kas dalyvaus vestuvėse iš nuotakos pusės ar kas atliks pirmojo pabrolio vaidmenį, tačiau dauguma spėja, kad Harry kreipsis pagalbos į savo brolį Williamą, atsimokėdamas jam už garbę, kurią brolis jam suteikė 2011 metais vesdamas Kate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)