Svarstėme ir apie visiškai naują transporto priemonę iš salono, bet galiausiai apsistojome ties variantu pasirinkti vos kiek padėvėtą – iki penkerių metų senumo. Skelbimų gausu, bet, kol išsirinkome patinkančius modelius, praėjo gal du ar trys mėnesiai.

Kadangi pirmuoju smuiku paieškoje grojo vyras, jis manęs paprašė bent pasidomėti automobilio draudimu. Tačiau paskambinusi į kelias kompanijas likau tiesiog be žado.

Vienoje jų man pasakė, kad „Kasko“ draudimas mano vardu kainuos nuo 1,8 tūkst. eurų, kitoje nurodė, kad suma gali siekti apie 2 tūkst. Ir tai – ne tos bendrovės, apie kurias kuždasi, kad „brangininkai“. Ir tik „Kasko“! Priminsiu, kad privalomai automobilį būtina drausti ir civiliniu draudimu, kuris kainuoja dar maždaug 200 eurų metams.

Nesuprantu, ar draudikai taip mūsų valstybėje išsikeroję, kad jau sveikas protas pamirštas, ar čia kokia sąmoninga strategija versti visus jaunus žmones gyventi „ant tėvų“.

„Prisiregistruoti“ nuomojamame bute neįmanoma, arba turi mokėti kosminius pinigus, automobilio apsidrausti neįmanoma, nes tas pats. Žodžiu, mūsų valstybėje esi kaltas, nes jaunas.

Man buvo paaiškinta, kad draudimo suma – tokia didelė, nes dar neturiu 25-erių, tad esu įtraukiama į tą pačią riziką kaip nė dviejų metų stažo neturintys vairuotojai, tai būtų pirmasis automobilis mano vardu, jo variklis pakankamai galingas (rinkomės SUV’ą), o, be to, jis iš JAV. Ir visai nesvarbu, kad turiu šešerių metų vairavimo stažą, per kurį nepadariau nė vienos avarijos.

Ar tai normalu?!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI skaitytojai, pasidalinkite savo patirtimi. Ar jums irgi teko stebėtis siūlomomis draudimo įmokų kainomis? Gal turite asmeninės patirties, kai dėl finansinės naštos galvojote atsisakyti minties turėti mašiną? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Automobilio draudimas“.