Įkvėpkite gaivaus citrusinio jo aromato ir net nepajusite, kaip imsitės generalinio prieššventinio namų valymo. Maža to, šis valiklis saugus, neteršiantis aplinkos ir labai pigus. O ir pasigaminsite jo labai greitai ir be didesnio vargo, rašo portalas thespruce.com.

Citrinų ir žaliųjų citrinų valikliui pasigaminti jums prireiks:

  • Vienos citrinos sulčių;
  • Vienos žaliosios citrinos sulčių;
  • Stiklinės baltojo vyno acto;
  • Stiklinės vandens;
Priemonės blogam kvapui pašalinti

Gaminimas:

Išspauskite citrinos ir žaliosios citrinos sultis, perkoškite jas per natūralų audinį ar kavos filtrą, kad neliktų minkštimo ir sėklyčių. Jei to nepadarysite, priemaišos gali užkimšti purkštuvą.
Į purkštuvo indą supilkite citrinos ir žaliosios citrinos sultis, actą ir vandenį. Užsukite ir labai gerai suplakite.

Griebkitės šio valiklio, vos tiek prireiks ką nors nuvalyti: papurškite ir palikite kelioms minutėms, kol aktyvios valymo medžiagos atliks juodą darbą – suminkštins kalkes, suardys riebalus, atmirkys purvą ir dezinfekuos paviršius.

Gerai nuplaukite vandeniu. To daryti nereikia tik tada, kai valote veidrodžius ar langus. Tais atvejais juos pakanka nuvalyti minkšto audinio šluošte, ji padės išgauti norimą tviskesį.
Rūgštinis ir mažo pH citrinų ir acto derinys – tikra prapultis daugumai žalingų mikroorganizmų, kurių savo namuose tikrai nepageidaujate. Šis valiklis tiesiog idealus ginklas kovojant su mikrobais ir pelėsiais!

Be to, citrinų sultyse ir acte esančios rūgštys veiksmingai ardo mineralines sankaupas, pavyzdžiui, kalkių apnašas. Negailestinga ši valymo priemonė ir muilo liekanoms. Dar vienas naudingas patarimas: šis valikis šauniai šalina dėmes, pavyzdžiui, kavos ar arbatos, taigi priemonė nepamainoma virtuvės ir plautuvės švarai palaikyti.

Patarimai:

1) Išnaudokite senų marškinėlių galimybes – suplėšykite juos nedidelėmis skiautėmis: jos puikiai tiks citrinų ir žaliųjų citrinų sultims perkošti.

2) Naudokitės rankine citrinų sulčiaspaude. Pirmiausia, kaip įprasta, išspauskite sultis. Jei pavyks, tuščiavidurę citriną išverskite ir išspauskite žievelę. Tokiu būdu sultis aprūpinsite eteriniais aliejais, kurie pasižymi antibakterinėmis, antivirusinėmis, antimikrobinėmis savybėmis. Dar vienas privalumas švarinant namus.

3) Teko sudėtinga valymo užduotis? Padenkite dėmę valymo priemone ir palikite kelioms minutėms. Pelėsiai ir kalkių sankaupos vonios kambaryje? Gausiai užpurškite valymo priemonės, palikite kelioms minutėms, procedūrą pakartokite ir nuvalykite nebetinkamu dantų šepetuku. Tada gausiai nuplaukite vandeniu.

4) Itin įsisenėjusiems nešvarumams pašalinti valiklio poveikį gali sustiprinti valgomoji soda. Pabarstykite šiek tiek sodos plautuvėje, vonioje, dušo padėkle, tualete, orkaitėje ar ant viryklės paviršiaus ir papurkškite valiklio – soda sudrėks, susiformuos savotiška valymo pasta. Čiupkite valyti skirtą kempinėlę ir netrukus įsitikinsite, kad nešvarumai tiesiogine to žodžio prasme tiesiog tirpte tirpsta. Ne tik neliks nešvarumų, bet dings ir nemalonus kvapas – pakvips citrinų gaiva.

5) Atsargiai! Produktai, kuriuose yra acto ir citrinų sulčių, netinkami valyti marmuriniams paviršiams – rūgštis gali juos išėsti.

6) Atsargiai! Actas gali sudirginti akis, tad venkite kontakto. Jei acto pateko į akis, gausiai praplaukite vandeniu.

Namų šeimininkė

Perspėjimas! Jokiais būdais nesumaišykite acto ir baliklio. Toks mišinys sukuria pavojingas chlorino dujas. Taigi, prieš imdamiesi naudoti acto pagrindo valiklius, pagalvokite, ar nesumaišysite jo su baliklio turinčiais produktais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)