Vienintelė miestelio gyventoja vardu Elsie Eiler. Monowis – vienintelė miestelio statusą turinti gyvenvietė, turinti tik vieną gyventoją. Įvažiuojant į Monowį iš rytinės pusės, kabo apie tai informuojantis ženklas „Monowi 1.“.

Geriausiais laikais, praėjusio amžiaus ketvirtą dešimtmetį miestelyje gyveno net 150 žmonių, tačiau vėliau populiacija vis mažėjo. Jaunesni žmonės išsivažinėjo į didesnius miestus, dalis išvyko gyventi kitur, taigi miestelio gyventojų vis mažėjo, kol galiausiai per 2000-ųjų gyventojų surašymą buvo surašyti tik du gyventojai.

Elsie su vyru Rudy‘u buvo vieninteliai miestelio gyventojai iki 2004 m., tada mirė Rudy‘is, o jo žmona liko miestelyje vienut vienutėlė. Kaip vienintelė miestelio gyventoja, Elsie yra ir jo merė. Kartą per metus ji skelbia apie mero rinkimus, iškabina mero rinkimų kampanijos plakatus, paskui balsuoja pati už save.

Monowi miestelis

Ji moka sau mokesčius, netgi išdavė sau licenciją alkoholiui, kurio parduodama vienintelėje miestelio tavernoje. Kartą per metus moteris nubraižo savivaldybės kelio planą, todėl gauna valstybės paramą trims miestelio gatvės žibintams.

Elsie ne tik šeimininkauja tavernoje, bet ir prižiūri antrą viešą miestelio įstaigą – biblioteką, pavadintą jos vyro Rudy‘o vardu. Bibliotekoje – 5 000 knygų.

Viešų įstaigų miestelyje tik pora, nemažai kitokių statinių stovi tušti, apleisti. Monowio miestelyje – trys gyvenamieji namai, du tušti, trečiame gyvena Elsie.

Beje, Vajomingo valstijoje, JAV yra Bufordo miestelis, irgi turintis tik vieną gyventoją. Tik priešingai nei Monowis, Bufordas neturi miestelio statuso, tad oficialiai neįvardinamas. Tas pats nutikę ir su Hibbert’s Gore miesteliu Meino valstijoje, JAV – jis atsitiktinai negavo miestelio statuso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)