Kai 1997 m. rugpjūčio mėn. Diana žuvo įvykus automobilio avarijai, princo Charleso ketinimai gyvenimą sujungti su Camilla, su kuria jis turėjo santykių tiek prieš sutikdamas Dianą, tiek ir jau būdamas santuokoje, po truputį ėmė virsti realybe. Šio tikslo buvo siekiama pasitelkiant labdaringus renginius.

Vis tik planus teko iš esmės koreguoti, nes gedintieji nepageidavo matyti moters, tapusios Dianos pakaitalu.

Camilla buvo įvardijama kaip trečias asmuo, kišęsis į šią karališkąją santuoką ir ją griovęs.

Knygą „Rebel Prince: The Power and Passion and Defiance of Prince Charles“ parašęs Tomas Boweris teigia, kad praėjus apie metams po Dianos žūties Charlesas ir Camilla susėdo prie bendro stalo su viešųjų ryšių specialistu ir privačiu sekretoriumi Marku Bollandu tam, kad būtų sukurtas naujas planas, skirtas paversti Dianą manipuliuoti linkusia isterike.

Kitu ėjimu, anot T. Bowerio, tapo bendradarbiavimas su autoriumi Penny Junoru, planavusiu pateikti velionę kaip balansą praradusią neištikimą žmoną, kurią vargino asmenybiniai sutrikimai. Nuspręsta būtent šias priežastis pateikti kaip esmines, paskatinusias princą Charlesą grįžti pas tikrąją savo meilę.

Vėliau sekė kelionė į Niujorką, kur buvo surengtas priėmimas, - Camilla susitiko su aukštuomenės atstovais ir žurnalistais. Buvęs princo Charleso labdaringos veiklos vadovas JAV Robertas Higdonas yra pasakęs, kad tam, kad Camilla atsikeltų ryte ir ištvertų iki vakaro, prireikdavo milžiniškų pastangų.

Kitas šaltinis šiai minčiai pritarė patikindamas, kad Camilla pelnytai galėtų būti pavadinta tingiausia XX a. Anglijoje gimusia moterimi. Anot R. Higdono, Camillai būdavo sudėtinga tiesiog pakilti iš lovos, o labiausiai ji norėdavo visą dieną nieko neveikti – tai buvo siaubinga, tikra nelaimė.

Nors vykdant šią Camillos pristatymo visuomenei kampaniją neišvengta laikinų nesėkmių, palaipsniui skleistos teigiamos istorijos apie šią moterį, taigi pora pagaliau įsidrąsino oficialiai pasirodyti viešumoje pirmą kartą po princesės Dianos mirties.

Tai įvyko 1999 m. Londone, kai jiedu šimtų fotografų užfiksuoti išeinantys iš „Ritz“ viešbučio. Aukso žiedus princas Charlesas ir Camilla sumainė 2005 m. – tuoktuvių ceremonija surengta Šv. Jurgio koplyčioje. Įdomu pastebėti, kad ten pat šių metų gegužės 19 d. vyks princo Harry ir jo išrinktosios Meghan Markle vestuvės. Tuoktuvių dieną Camillai suteiktas Kornvalio hercogienės titulas.

Dar knygoje teigiama, kad Camilla apatiniame namų aukšte esančiame tualete laikė laikraščių ir žurnalų iškarpas, kuriose Diana buvo išjuokiama. Žuvus princesei Dianai jos sutuoktinis dvejojo dėl sprendimo vykti į Paryžių ir parsigabenti žmonos palaikus namo. Tada jo motina JK karalienė Elžbieta II jam pasakė, kad jis, jos manymu, turėtų ten vykti.

Kiti šaltiniai savo ruožtu tikina, kad princas Charlesas į Paryžių skrido prieš motinos valią. Kai įvyko garsusis princesės Dianos ir Camillos susidūrimas vakarėlyje, vykusiame bendros bičiulės ledi Annabel Goldsmith namuose, Camilla, kaip rašo T. Boweris, šaltais nervais sukritikavo Dianą dėl netinkamo elgesio privačiuose namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)