Ji pripažino sulaukusi daug sveikinimų ne tik iš artimos aplinkos, bet ir iš premjero, Seimo pirmininko, Prezidentūros atstovų, palaikymu dalijosi ir visiškai nepažįstami žmonės.

Tiesa, M. Garbačiauskaitės-Budrienės, pasirodo, dar nepasveikino LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, nors tai jau padarė istorikas, filosofas Bernardas Gailius. Neoficialiais duomenimis, jis taip pat pateko į antrąjį LRT generalinio direktoriaus rinkimų turą.

Žada pokyčius

„Savo programą rašiau į informaciją žvelgdama iš šalies, to, kas viešai pateikiama. Neturiu detalių apie struktūrą, tikslius procesus. Reikėtų, visų pirma, įsigilinti į tai. Pokyčių, žinoma, bus, tačiau tai nereiškia, kad visi turi drebėti, bijoti, kad bus atleisti. Geri profesionalai visuomet yra vertinami, nematau jokių priežasčių, kodėl reikėtų jų atsisakyti“, – sakė ji, paklausta, ko šiuo metu gali laukti LRT.

Skaitytojo paklausta apie savo moralines normas ir vertybes, M. Garbačiauskaitė-Budrienė aiškino besivadovaujanti 10 Dievo įsakymų, pripažino esanti tikinti.

„Man atrodo, akivaizdu, kad interneto sričiai reikia didžiausio postūmio. Televizijos ir radijo turinys yra pakankamai neblogai subalansuotas, turint omenyje ir misijos vykdymą, ir populiarumą, tačiau internete, patys matome, užleistos pozicijos komerciniams kanalams“, – nurodė ji.

Tikisi turėti du pavaduotojus

M. Garbačiauskaitė-Budrienė sakė kol kas sau neatsakiusi į klausimą, ar jos komandoje gali dirbti A. Siaurusevičius arba dabar jau buvęs jo pavaduotojas Rimvydas Paleckis.

„Generalinis direktorius turi teisę pasirinkti du pavaduotojus, tikiuosi ta teise pasinaudoti. Kol kas negaliu įvardyti, kas jie bus“, – nurodė ji.

Pašnekovė žadėjo pavaduotojus išsirinkti iki balandžio 17 dieną planuojamo LRT Tarybos posėdžio.

Pasakė, kas gali laukti A. Siaurusevičiaus

Priminus, kad A. Siaurusevičius dar iki rinkimų, klausiamas, ar kandidatuos, kad nurodė, visų pirma, esantis žurnalistas, atsakymą papildydamas eilėmis: „Aš jūsų priekaištus visus priimsiu/ Tik leiskit pasilikt žurnalistu“, M. Garbačiauskaitė-Budrienė aiškino nematanti kliūčių jam dalyvauti rengiamuose konkursuose.

„Aš manau, kad A. Siaurusevičius, kaip ir visi kiti prodiuseriai, laidų kūrėjai, gali dalyvauti laidų konkurse, teikti savo pasiūlymus, kurie tikrai bus įvertinti. Direktorius ir neturi asmeniškai spręsti dėl laidų. Tam yra suformuota, kiek žinau, speciali komisija, kuri įvertina tų laidų tinkamumą įvairias aspektais, o tuomet priima spendimą“, – aiškino ji.

Pašnekovė pripažino nei su A. Siaurusevičiumi, nei su R. Paleckiu nuo antradienio vakaro apie galimas jų karjeros galimybes LRT nekalbėjusi.

Atskleidė politines pažiūras

Skaitytojo paklausta, kokia jos ryšiai su Prezidentūra, M. Garbačiauskaitė-Budrienė nurodė, kad jie nėra išskirtiniai – tiesiog tarp žurnalisto ir institucijos.

„Aš esu, ko gero, liberaliai dešinioji“, – politines pažiūras atskleidė ji.

Naujoji LRT vadovė prasitarė, kad vienas svarbiausių jos siekių bus skaidrumo didinimas. Daug dėmesio žadama skirti ir objektyviam nuomonių atspindėjimui.

„Kabineto dar nemačiau, darbą turėčiau pradėti balandžio 4 dieną“, – informavo ji.