„Pernelyg nesinervinau. Manau, kad mano komanda kontroliavo rungtynių eigą nuo pat jų pradžios“, – šią Š. Jasikevičiaus citatą po rungtynių su „AX Armani“ išskiria Milano komandos žaidimą ir įvykius klubo viduje nušviečiantis žurnalistas Alessandro Luigi Maggi, trenerio išsakytą mintį laikantis gerokai arogantiška.

„Ir su šia Š. Jasikevičiaus mintimi mes nenorime sutikti“, – pažymi italas, įsitikinęs kad „Žalgirio“ pergalė prieš svečius iš Milano nebuvo tokia jau lengva, kaip galima manyti išgirdus lietuvio trenerio žodžius.

„Taip, Milanas puolime sukūrė labai mažai, ir „Žalgiriui“ užteko vieno rimtesnio smūgio perlaužti rungtynių eigą. Turbūt dėl to Jasikevičius ir gali sakyti, kad komanda „padarė tiek, kiek reikalavo šios rungtynės“, – svarsto italas, primenantis, kad dar trečiojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ nuo svečių iš Milano atsiliko 5 taškais ir galutinai iniciatyvą perėmė tik mačo pabaigoje.

„Milanas dirbo gynyboje, kūrė progas lyderių metimams, tačiau ką tu gali padaryti, kai vieni pagrindinių taškų rinkėjų – Andrew Goudelockas ir Vladimiras Micovas – prameta visus metimus?“, – retoriškai klausia A. L. Maggi, rungtynes apibūdinantis kaip „keistą“ vakarą Kaune, kuriame Milanas žaidė 28 iš 40 rungtynių minučių ir nusprendė atsitverti tylos siena po finalinės mačo sirenos.

Kaip pastebi Italijos žiniasklaida, „Žalgiris“ šių rungtynių metu jau įkėlė vieną koją į ketvirtfinalio etapą, ir to padaryti kauniečiams nesutrukdė netgi fantastiškas Artūro Gudaičio žaidimas. Buvęs žalgirietis „AX Armani“ komandai šiose rungtynėse pelnė 19 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 26 naudingumo balus.

„Tikras Gudaičio šou. Tačiau to Milanui neužteko“, – konstatuoja „La Gazzetta dello Sport“, pagrindiniu „Žalgirio“ pergalės kalviu įvardijanti ketvirtame kėlinyje siautėjusį Aaroną White'ą.

Bet kuriuo atveju, tai jau istorija, o „Žalgirio“ komanda šiuo metu – pakeliui į Madridą, kur „Real“ klubo atstovai yra draskomi dviprasmiškų minčių.

Antradienio vakaras „Real“ susiklostė ne taip, kaip buvo tikėtasi – Valensijoje šalies sostinės komanda 88:96 pralaimėjo vietos „Valencia Basket“ krepšininkams, prarado traumą patyrusį vidurio puolėją Gustavo Ayoną, o pagal iškovotas pergales „Real“ pasivijo Kaune triumfavęs „Žalgiris“.

Taigi, prieš ketvirtadienio rungtynes Madride tiek „Real“, tiek „Žalgiris“ turi po vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą (16/11), ir aukštesnėje turnyro lentelės vietoje ispanai yra tik todėl, kad „Žalgirį“ įveikė pirmojo rato rungtynėse Kaune (87:66).

Rungtynės su „Žalgiriu“ mums bus kaip finalas – tai mums yra kertinės rungtynės. Aš manau, kad mes negalime galvoti apie nieką kitą, tik apie šį susitikimą – neturime teisės pakartoti Valensijoje padarytų klaidų.
Facundo Campazzo

Tačiau „Real“ treneris Pablo Laso net ir po Valensijoje pralaimėto mačo įžvelgė pozityvių dalykų, kurių svarbiausias yra faktas, kad Madrido komanda jau turi garantuotą kelialapį į ketvirtfinalio etapą.

„Mes jau įvykdėme savo pirmą svarbiausią užduotį, kuri skambėjo taip: „patekti į atkrintamąsias“. Esame vienintelė Ispanijos komanda, kuri tai padarė, o tai leidžia kalbėti apie puikų žaidėjų darbą viso sezono metu. Didžiuojuosi savo krepšininkas, kurie, nepaisant visų komandą kamuojančių problemų, išliko kovingi ir veržlūs. Esame tarp aštuonių geriausių Europos komandų ir pirmaujame Ispanijos čempionate. Dabar mūsų tikslas – kovoti dėl aikštės pranašumo ketvirtfinalyje. Esame savo padėties šeimininkai“, – teigė P. Laso.

Ir iš tikrųjų, „Real“ šį sezoną nuolat persekioja bėdos dėl traumų. Iš rikiuotės jau ilgai iškritę Ognjenas Kuzmičius ir Sergio Llullas, ilgai nežaidė Anthony Randolphas, keletą pastarųjų mačų praleido ir jaunoji Madrido superžvaigždė Luka Dončičius, greičiausiai jau pasirodysiantis aikštėje per rungtynes su „Žalgiriu“.

Lyginant su sezono pradžia, komandos sudėtyje nebeliko ir Madridą palikusio Jono Mačiulio, o antradienį iš rikiuotės iškrito ir Gustavo Ayonas.

Ir jei P. Laso, kalbėdamas apie ateitį, demonstravo pavydėtinę ramybę bei laukiančių rungtynių su „Žalgiriu“ tvirtino pernelyg nesureikšminantis, kitaip po pralaimėjimo Valensijoje kalbėjo rezultatyviausiai „Real“ gretose žaidęs Facundo Campazzo.

„Sumokėjome už tai, kad pirmoje rungtynių pusėje nebuvome susikoncentravę. Dabar mums reikia nusiraminti ir dėti vieną žingsnelį po kito. Rungtynės su „Žalgiriu“ mums bus kaip finalas – tai mums yra kertinės rungtynės. Aš manau, kad mes negalime galvoti apie nieką kitą, tik apie šį susitikimą – neturime teisės pakartoti Valensijoje padarytų klaidų. Pasikartosiu, kad mums tai bus kaip finalas, kurį mes žaisime namuose ir privalėsime išnaudoti aikštės pranašumą“, – dėstė 17 taškų pelnęs ir net 12 rezultatyvių perdavimų atlikęs argentinietis.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono finišo „Real“ ir „Žalgiriui“ liko trejos rungtynės. Žiūrint iš pirmo žvilgsnio, „Real“ situacija yra geresnė. Be tarpusavio susitikimo, ispanams liko sužaisti išvykos mačą namie su Belgrado „Crvena Zvezda“ ir namų rungtynes su Bambergo „Brose“.

Tuo metu „Žalgirio“, be akistatos su „Real“, laukia akistata namie su Maskvos CSKA ir viešnagė Pirėjo „Olympiakos“ tvirtovėje.

Tačiau, kaip po pergalės prieš italus pareiškė Š. Jasikevičius, „kodėl nepakovoti dėl namų aikštės pranašumo ketvirtfinalyje?“

Ir pergalė Madride žalgiriečiams suteiktų realią viltį toliau kovoti dėl vietos tarp keturių geriausių reguliariojo sezono komandų.

Eurolygos turnyro lentelė nesibaigus 27-ajam turui

Tiesa, teoriškai „Žalgiris“ kol kas vietos dar neturi ir geriausiųjų aštuonete, tačiau komandos nepatekimas į jį jau galėtų būti prilygintas nemaloniam stebuklui. Kelialapis į ketvirtfinalį oficialiai žalgiriečiams jau gali būti įteiktas trečiadienio vakarą. Tai nutiks tuo atveju, jei Vitorijos „Baskonia“ namuose pralaimės Bambergo „Brose“ krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)