Anot jo, naujos partijos nariais taps apie 1 tūkst. buvusių Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) politikų, panašiai tiek pat buvusių „darbiečių“.

„Nariai yra visokie: yra buvusių kitų įvairių partijų atstovų – iš LSDP, iš Darbo partijos, yra iš liberalų, iš „Tvarkos ir teisingumo“. Ir kiek mes skaičiuojame, yra gerokas trečdalis nebuvusių jokiose partijose“, – BNS antradienį sakė G. Kirkilas.

Anot jo, į steigiamą partiją ateina buvę Darbo partijos atstovai Širvintų merė Živilė Pinskuvienė, Jonas Pinskus, Kęstutis Daukšys, taip pat verslininkas buvęs parlamentaras Andrius Šedžius, beveik visi Seimo LSDDP frakcijos nariai, išskyrus buvusį premjerą Algirdą Butkevičių.

„Yra nemažai buvusių ir esamų Vyriausybės narių, merų“, – aiškino G. Kirkilas.

Suvažiavime, be kita ko, bus renkamas partijos pirmininkas. Šių pareigų sieks G. Kirkilas, tačiau jis pažymi, kad gali būti iškelta ir kitų kandidatų.

„Mes galvojame, kad būsime būtent europietiška socialdemokratų partija. Kadangi dabar Gintauto Palucko socdemai kažkodėl staiga sugalvojo pasukti į kraštutinę kairę, pradėjo melstis marksizmui, kas, man atrodo, Lietuvoje jau seniai yra praeitis, tai tuo mes būsime skirtingi. Be to, mes būsime skirtingi savo pozicija Seime – šiuo metu mes esame valdančiojoje koalicijoje“, – dėstė G. Kirkilas.

Suvažiavime šeštadienį laukiama apie 1 tūkst. delegatų, kiti turėtų pasisakyti per įgaliotinius.

Dalis Seimo socialdemokratų paliko senąją partiją, kai ši pernai rudenį nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

LSDP pirmininkas G. Paluckas yra sakęs, kad koalicijoje su „valstiečiais“ likę socialdemokratai, persivadinę į Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, naują politinį darinį kuria nesąžiningai, manipuliacijomis siekiama išvesti iš LSDP kuo daugiau žmonių.

Šiuo metu Lietuvoje yra 23 oficialiai veikiančios partijos, dar penkios likviduojamos.