Anot atstovo, V. Putino perrinkimas dar vienai kadencijai D. Trumpo administracijai nebuvo netikėtas.

„Stengsimės vystyti santykius su Rusija, jeigu Rusija grasins mūsų interesams, imsimės sankcijų. Taip pat ieškosime galimybių kartu dirbti – tais atvejais, kai mūsų interesai sutaps“, – pareiškė H. Gidley.

Pirmadienį, kovo 19 dieną, kai kurių šalių lyderiai pradėjo sveikinti V. Putiną su pergale rinkimuose. Pirmieji eilėje rikiavosi demokratiniais rinkimais negarsėjančių šalių vadovai.

Šiaurės Korėjos lyderio atstovai atsiuntė telegramą, Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas pasveikino telefonu, oficialų sveikinimą atsiuntė Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro, Kubos lyderis Raulis Castro ir Serbijos prezidentas Aleksandras Vičičius.

Tiesa, V. Putiną su pergale pasveikino ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel bei Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Oficialiai teigiama, kad suskaičiavus 98,81 proc. balsavimo biuletenių, V. Putinas rinkimuose surinko 76,65 proc. balsų (daugiau nei 55 mln. balsų). Rusijos vyriausioji rinkimų komisija tvirtina, kad V. Putino rezultatas – rekordinis per visą posovietinės Rusijos istoriją.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams nurodė, D. Trumpo tylos nelaiko nedraugišku žingsniu. Pasak jo, galbūt D. Trumpo darbotvarkė sutrukdė tai padaryti ir galbūt jis paskambins vėliau.

„Nereikia laikyti to nedraugišku aktu. Kažkas negali paskambinti dėl darbotvarkės, kažkas – dėl kitų priežasčių. Nereikia čia nieko tirštinti, tai antra. Na, o trečia, rytas už vakarą protingesnis“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

Jis negalėjo pasakyti, ar amerikiečiai atsiuntė raštišką pasveikinimą: „Kol kas negaliu atsakyti į šį klausimą, sąrašas, ... kurį gauname Užsienio reikalų ministerijos kanalais, labai ilgas.“

D. Peskovas pažymėjo, kad V. Putinas gauna daug sveikinimų iš užsienio lyderių, ir pridūrė: „Aš dabar negaliu tiksliai pasakyti, ar buvo ten (telegrama) iš Amerikos.“

Šiuo metu Rusijos ir JAV santykiai yra blogiausi per daugelį metų.

„Putinas lieka atviras santykių su mūsų partneriais amerikiečiais normalizavimui, kur tai mums įdomu ir būtina“, – sakė D. Peskovas.

Sekmadienį V. Putinas buvo didžiule persvara perrinktas dar vienai šešerių metų kadencijai. Vieninteliam rimtam jo varžovui, opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui, buvo uždrausta dalyvauti rinkimuose dėl teisinių priežasčių, kurias jo šalininkai laiko politiškai motyvuotomis.