Per balsavimą nebuvo rimtų nusižengimų, pirmadienį Maskvoje pareiškė valstybinė rinkimų komisija. Esą užregistruota perpus mažiau pažeidimų, nei per rinkimus 2012-aisiais.

V. Putinas sekmadienį buvo perrinktas prezidentu beveik 77 proc. balsų dauguma. Tai iki šiol geriausias rezultatas Kremliaus šeimininkui, kuris yra valdžioje jau 18 metų.

Opozicijos atstovai tuo tarpu kalba apie daugybę pažeidimų. Rinkėjai esą, pavyzdžiui, autobusais buvo vežami iš vieno rinkimų punkto į kitą, kad keliskart galėtų atiduoti savo balsą. Šis „karusele“ vadinamas metodas buvo naudojamas ir per ankstesnius rinkimus.

„Reuters“ reporteriai, be to, matė, kaip daugelis rinkėjų fotografavo savo balsavimo biuletenius. Paklausti jie nurodė, kad nuotraukas privalės pateikti savo viršininkams kaip įrodymą, kad dalyvavo rinkimuose.

Nevyriausybinės organizacijos „Golos“ teigimu, jau prieš rinkimus gauta skundų, kad buvo daromas spaudimas įmonių darbuotojams, valstybės tarnautojams ir studentams dalyvauti rinkimuose. Žiniasklaida skelbė apie pingines premijas ir galimybę laimėti išmanųjį telefoną už asmenukes su pažymėtu balsavimo biuleteniu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)