Apie žūklę rašantys JAV žurnalistai nusprendė išsiaiškinti, kokius masalus dažniausiai naudoja „Bassmaster Classic” dalyviai ir kokiais žvejoja jų nugalėtojai. Žinoma, šie duomenys tikriausiai nėra 100 proc. tikslūs, nes dalis meškeriotojų savo mėgstamiausius masalus galėjo ir nuslėpti. Visgi šie duomenys yra tikrai įdomūs.

Taigi žvelgiant pagal masalų tipus, be konkurencijos patys populiariausi yra vobleriai. Jie per visą „Bassmaster Classic” istoriją šių varžybų dalyviams atnešė 23 prizines vietas. Antrą poziciją su 18 prizinių vietų pasidalino ant įvairių sistemėlių kabinami silikoniniai kirminai ir „spinnerbaitai”. Trečioje vietoje liko tradiciniai galvakabliai su įvairiais silikoniniais masalais, varžybų dalyviams pelnę 12 medalių.

O štai kaip daugiausia prizinių vietų pelnę masalai pasiskirstė pagal juos pagaminusias kompanijas:

7 pergalės - „Strike King”;
Po 5 pergales - „Bagley”, „Cotton Cordell”, „Manns's”;
Po 4 pergales - „Berkley”, „Bomber”, „Luck „E” Strike”, „Zoom”.

Dalis šių kompanijų puikiai žinomos ir Lietuvos meškeriotojams, apie kitas tikriausiai girdėjo nedaugelis. Beje, įdomu tai, kad patys populiariausi masalai nebūtinai padeda laimėti daugiausiai varžybų. Pavyzdžiui, „Rapala” yra kompanija, kurios voblerių JAV rinkoje parduodama daugiausiai, tačiau jos gaminamais masalais buvo laimėtos tik 2 „Bassmaster Classic” varžybos.